Numărul abonamentelor TV și video OTT va ajunge la 2 miliarde până în 2025, la nivel global

Un raport recent al specialiştilor Juniper Research arată că vor exista aproape 2 miliarde de abonamente active la servicii video la cerere în 2025, ceea ce reprezintă o creștere de 65% față de sfârșitul anului 2020. Motorul principal pentru această creștere este asiguart de radiodifuzorii tradiționali, care se orientează din ce în ce mai mult către serviciile de streaming pentru a-și extinde acoperirea și a concura cu giganții video online, cum ar fi Netflix și Amazon Prime Video.

În noul studiu se punctează faptul că radiodifuzorii tradiționali apelează la servicii hibride, o combinație de monetizare susținută de abonament și publicitate, cum ar fi Peacock-ul NBC și CBS All Access, care oferă servicii cu niveluri care încă generează venituri din abonamente, dar afișează reclame în benzi la prețuri mai mici, pentru a menține scăzute prețurile pentru utilizatorii finali. Juniper Research anticipează că aceste servicii vor reprezenta 1,4 miliarde de dolari din bugetele publicitare în 2025.

Analiştii Juniper Research notează că, pe măsură ce abonamentele de servicii devin din ce în ce mai căutate, în special în SUA, vor fi necesare diferite modele pentru a combate „oboseala” modelului de abonament. Raportul estimează că în 2020 au existat în medie patru abonamente SVOD per gospodărie în SUA, dar creșterea a încetinit semnificativ din 2021.

„Datorită acestui nivel ridicat de saturație pe piață, furnizorii de streaming trebuie să își mențină ofertele competitive pentru a păstra abonații”, notează co-autorul cercetării Nick Hunt. „Monetizarea hibridă este o modalitate prin care furnizorii de VOD își pot menține ofertele la prețuri reduse și, prin urmare, este mai puțin probabil ca utilizatorii să renunţe la acestea.”

Raportul arată că peste 70% din sesiunile de streamed video vor avea loc pe smartphone-uri în următorii cinci ani, datorită apariției videoclipurilor sociale pe platforme precum TikTok. Cu toate acestea, ele nu generează un număr mare de spații publicitare per videoclip vizionat, ceea ce înseamnă că bugetele publicitare pentru reclamele pe smartphone-uri vor crește doar cu o rată medie de 2% în fiecare an în perioada prognozată.