Noua gamă de obiective RF de la Canon

Canon Europe continuă să se dedice dezvoltării gamei de obiective RF și lansează modelele RF 15-35mm F2.8L IS USM și RF 24-70mm F2.8L IS USM. Recomandate de ambasadoarea Canon, Ulla Lohmann, un recunoscut fotograf de documentare, expediții și aventură, aceste obiective, alături de obiectivul RF 70-200mm F2.8L IS USM care va fi lansat spre finalul anului, formează pachetul de trei obiective Canon F2.8L pentru montura RF.

Obiectivul RF 24-70mm F2.8L IS USM este opțiunea ideală pentru un zoom standard, de înaltă performanță, modelul RF 15-35mm F2.8L IS USM este obiectivul Canon cu cel mai mare unghi grandangular folosit acum în Sistemul EOS R, iar modelul RF 70-200mm F2.8L IS USM este un obiectiv cu zoom telefoto compact și cu diafragmă rapidă, toate cele trei obiective îndeplinind exigențele fotografilor profesioniști.

Puse împreună, obiectivele formează elementele esențiale ale unui kit pentru fotografi profesioniști sau amatori. O combinație de performanță optică, diafragmă rapidă și stabilizator de imagine, aceste obiective permit fotografilor și videografilor să surprindă folografii statice și în mișcare de înaltă calitate și din toate genurile de fotografie – de la peisaje și arhitectură, până la portret și natură sau sporturi și media.

După anunțul făcut în luna februarie, referitor la dezvoltarea a șase obiective RF și după lansarea recentă a obiectivelor RF 24-240mm F4-6.3 IS USM și RF 85mm F1.2L USM, modelele RF 15-35mm F2.8L IS USM și RF 24-70mm F2.8L IS USM reprezintă cel de al treilea, respectiv cel de al patrulea obiectiv RF lansat de Canon în 2019. Spre finalul acestui an, urmează să fie lansate și modelele RF 70-200mm F2.8L IS USM și RF 85mm F1.2L USM DS – ultimele două dintre cele șase obiective RF pe care Canon și-a propus să le lanseze pe piață în 2019.

Gama completă de obiective RF oferă calitate și versatilitate incredibilă fotografilor profesioniști și amatori care doresc să își îmbunătățească abilitățile și să facă fotografii superbe cu ajutorul Sistemului EOS R.

Excelenţă optică garantată de gama de obiective RF

Reconfirmând tradiția Canon de a oferi excelență optică, obiectivele RF 15-35mm F2.8 L IS USM și RF 24-70mm F2.8 L IS USM au fost concepute pornind de la inovatoarea montură RF, care oferă un nou design optic și un nou potențial obiectivelor. Obiectivul RF 24-70mm F2.8 L IS USM este format din 3 lentile de sticlă cu dispersie redusă și din 3 lentile asferice din sticlă turnată, în timp ce obiectivul RF 15-35mm F2.8 L IS USM conține 2 lentile de sticlă cu dispersie redusă și 3 lentile asferice din sticlă turnată.

Compoziția ambelor tipuri de lentile contribuie la corectarea aberațiilor, a distorsiunilor și a astigmatismelor, permițând obținerea unor imagini cu contrast puternic, cu claritate pe toată suprafața cadrului și pe întreg intervalul de zoom.

Ambele obiective dispun de o diafragmă fixă şi rapidă, de f/2.8, oferind fotografilor profesioniști posibilitatea de a obține fotografii de calitate în condiții de luminozitate scăzută, precum la apus sau în interior, precum și control precis asupra profunzimii de câmp.

Obiectivele cu o deschidere mai mare a diafragmei permit obținerea unor imagini foarte clare atunci când este folosit un timp de expunere mai scurt în condiții de luminozitate scăzută, oferind fotografilor flexibilitate în contexte de fotografiere variate.

Ideal pentru fotografierea de peisaje și portrete, RF 24-70mm F2.8L IS USM este un obiectiv versatil cu zoom standard, ce poate fi folosit în numeroase contexte de către fotografii profesioniști care au nevoie de un obiectiv pentru fotografiere din mers.

Zoom-ul are capacitatea de a estompa fundalul, la fel ca în cazul obiectivelor cu diafragmă mare, modelul fiind ideal pentru utilizare ca obiectiv de portret. La această distanță focală, subiectele vor fi evidențiate pe un fundal discret, iar imaginile vor avea un aspect mai intens.

În schimb, modelul RF 15-35mm F2.8L IS USM este un obiectiv de înaltă performanță, cu zoom grandangular, oferind flexibilitate datorită posibilității de a alege dintr-o varietate de distanțe focale grandangulare, ideal pentru fotografii de peisaje și arhitectură.

Acesta este obiectivul Canon cu cea mai mică distanţă focală grandangulară, având o diafragmă de f/2.8 și permițând fotografilor profesioniști să surprindă subiectele dintr-o perspectivă dramatică. Această diafragmă de f/2.8 reprezintă un avantaj și pentru fotografii profesioniști specializați în fotografie sportivă, de presă sau în astrofotografie.

Alegerea profesioniștilor pentru fotografie și videografie discretă

Aceste obiective sunt primele obiective grandangulare din seria L dotate cu Stabilizator de imagine Canon echivalent 5-stopuri bazat pe tehnologia inovatoare Canon folosită pentru prima oară la gama de obiective EF.

Fotografii și videografii vor putea folosi obiectivele fără să își facă griji în legătură cu neclaritățile cauzare de tremurul aparatului, care ar putea afecta imaginea finală. Sistemul IS Dual sensing și sistemul IS combinat îmbunătățesc capacitatea de detectare a mişcării, iar atunci când se folosește un trepied, oprește automat sistemul IS, oferind astfel fotografilor profesioniști siguranța necesară pentru a surprinde imagini incredibil de clare, indiferent de situația fotografiată.

Modelele RF 15-35mm F2.8L IS USM și RF 24-70mm F2.8L IS USM sunt primele obiective Canon cu zoom cu diafragmă rapidă dotate cu tehnologie Nano USM. Inițial introdusă la obiectivele EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM, tehnologia Nano USM folosește un motor care contribuie la focalizarea rapidă la fotografiere, dar care asigură și o focalizare discretă și silențioasă în timpul filmării, astfel că aceste obiective devin un instrument esențial și pentru videografii care folosesc Sistemul EOS R, deoarece sunetele nedorite nu vor fi înregistrate în timpul utilizării echipamentelor.

Obiectivul RF 24-70mm F2.8L IS USM, asemenea RF 24-105mm F4L IS USM, este dotat cu un sistem de reducere a fenomenului „focus breathing“ care previne modificarea unghiului surprins în timpul focalizării, obținând astfel un aspect natural la focalizare în timpul filmării.

Folosire profesională caracteristică seriei L pentru echipamentele din toată gama

La fel ca în cazul tuturor obiectivelor RF, modele RF 15-35mm F2.8L IS USM și RF 24-70mm F2.8L IS USM beneficiază de un inel de control care poate fi atribuit diafragmei, timpului de expunere, valorii ISO și compensării expunerii, permițând personalizarea completă alături de inelul pentru focalizare manuală în orice moment.

Oferind fiabilitate și operabilitate de înaltă calitate, specifice echipamentelor din seria L, ambele obiective sunt protejate împotriva prafului și a umezelii, iar elementele frontale și din spate sunt acoperite cu un strat cu fluor ce oferă protecție împotriva uleiului și a apei – ideal pentru fotografiere în condiții dure, provocatoare și solicitante.

După ce a testat obiectivele RF 15-35mm F2.8L IS USM și RF 24-70mm F2.8L IS USM, Ulla Lohmann, fotograf profesionist și ambasador Canon, a declarat: „De peste 20 de ani, călătoresc prin toată lumea și fotografiez totul, de la triburi indigene la vulcani în erupție.

Motivația de bază pentru tot ce fac și ceea ce iubesc cel mai mult la acest job este faptul că pot fi creativă. Călătoresc pe distanțe foarte mari pentru a obține cea mai bună fotografie, așa că am nevoie de un echipament pe care să mă pot baza și care să fie versatil, deoarece uneori nu mă pot întoarce într-un anumit loc sau nu pot căra un echipament prea mare.

Astfel, obiectivele RF 15-35mm F2.8L IS USM și RF 24-70mm F2.8L IS USM sunt partenerii de călătorie perfecți și sunt acum nelipsiți din kit-ul meu. Folosite împreună cu Sistemul EOS R, obiectivele sunt rapide și stabile, permițându-mi să suprind fotografii unice cu focalizare perfect clară chiar și în situații în care lumina este slabă, ajutându-mă să fiu tot mai creativă atunci când fotografiez.“

Actualizare firmware

În completarea prezentării acestor obiective, Canon prezinta și actualizări de firmware pentru EOS R și EOS RP care îmbunătățesc funcția AF cu detectarea ochilor pentru ambele modele mirrorless.

Actualizarea de firmware permite aparatului foto să detecteze și să focalizeze pe ochii subiecților de la distanțe mult mai mari față de cele posibile cu firmware-ul anterior și asigură o captură mai rapidă, precum și claritate și urmărire îmbunătățite.

În plus, conform părerilor exprimate de clienții Canon, inginerii de firmware au simplificat indicatorii de urmărire a ochilor la focalizare automată și au îmbunătățit rata de actualizare a indicatorilor atât pentru EOS R, cât și pentru EOS RP, astfel încât fotografii profesioniști și amatori vor putea urmări acțiunea cu ușurință, fotografiind cu încredere. Această actualizare va fi disponibilă pentru descărcare înainte de finalul lunii septembrie.

Obiectivele RF 15-35mm F2.8L IS USM și RF 24-70mm F2.8L IS USM vor fi disponibile începând cu data de 1 septemrbie 2019. Pentru informații de produs referitoare la aceste obiective, accesați: https://www.canon.ro/lenses/rf-15-35mm-f2-8l-is-usm-lens/ și https://www.canon.ro/lenses/rf-24-70mm-f2-8l-usm-lens/

Caracteristici principale RF 15-35mm F2.8L IS USM:

• Obiectiv de înaltă calitate cu distanță focală ultra-grandangulară

• Distanța focală de 15-35 mm oferă un interval grandangular de fotografiere, ideal pentru peisaje sau arhitectură.

• Diafragma f/2.8 rapidă și fixă este ideală pentru fotografiere în condiții de luminozitate redusă

• Trei elemente asferice și două elemente UD asigură rezoluție maximă pe întreaga suprafață a imaginii, iar stabilizatorul exhivalent 5-stop permite fotografierea din mână chiar și la timpi de expunere lungi

• Motor cu tehnologie Nano USM pentru funcționare rapidă, delicată și silențioasă – ideal pentru filmare

• Inel de control – oferă control direct asupra setărilor pentru timp de expunere, diafragmă, ISO

• Distanță de focalizare minimă de 0,28 m cu mărire de 0,22x

• Straturile SWC (Sub wavelength structure Coating) și ASC (Air Sphere Coating) previn formarea reflexiilor și a efectului de fantomă, pentru a nu dăuna calității imaginii

Caracteristici principale RF 24-70mm F2.8L IS USM:

• Interval focal de 24-70mm, folosind cele mai des utilizate distanțe focale pentru fotografiere de peisaje/portrete și călătorii

• Diafragmă f/2.8 fixă, ideală pentru fotografiere în condiții de luminozitate scăzută sau pentru controlarea profunzimii de câmp

• Motor cu tehnologie Nano USM pentru funcționare rapidă, delicată și silențioasă – ideal pentru filmare

• Stabilizator de imagine echivalent 5-stop (testat conform standardelor CIPA), ideal pentru fotografie și videografie din mână

• Trei elemente asferice și trei elemente UD asigură rezoluție maximă pe întreaga suprafață a imaginii

• Inel de control – oferă control direct asupra setărilor pentru timp de expunere, diafragmă, ISO

• Stratul ASC (Air Sphere Coating) previne deteriorarea calităţii imaginii prin apariţia reflexiilor şi a efectelor de fantomă