Notebook-urile ASUS ZenBook 13 și 14, cele mai subţiri din lume la categoria lor, lansate în România de la 4099 lei

ASUS lansează în România noua linie de notebook-uri ZenBook, ce cuprinde modelele ZenBook 13 (UX325), ZenBook 14 și (UX425/UM425), la prețuri ce pornesc de la 4949 lei (taxe incluse). ZenBook 14 (UM425) va ajunge în România în luna septembrie și va costa începând de la 4099 lei (taxe incluse).

ZenBook 13 și ZenBook 14 (UX425) sunt chiar mai subțiri și mai ușoare ca vechea generație. ZenBook 13 cântărește numai 1,07 kg, în timp ce ambele modele au numai 13,9 mm în grosime, dar acest design ultra-subțire oferă porturi I/O, incluzând unul HDMI de dimensiuni mari și porturi USB Type-A alăturate celui USB-C cu Thunderbolt 3 și cititorului microSD. Potrivit oficialilor ASUS, acestea sunt cele mai subțiri laptopuri de 13,3 și 14 inchi din lume ce oferă o conectivitate atât de cuprinzătoare1.ZenBook 14(UM425) are la bază procesoarele AMD Ryzen cu până la 8 nuclee și este integrat într-o carcasă metalică, cu o grosime de numai 14,3 mm.

ZenBook 13 / 14
Cele mai recente modele ZenBook oferă două dimensiuni de ecran. ZenBook 13 cântăreşte 1,07 Kg, iar ZenBook 14 (UX425) are un ecran mai mare.
ZenBook 13 și 14 sunt au autonomie de până la 22 de ore la o singură încărcare. Vin în două variante de culoare, Pine Grey şi Lilac Mist.
Ambele laptopuri au numai 13,9 mm în grosime, dar în mod unic pentru dimensiunea lor, includ porturi HDMI și USB Type-A, două porturi USB-C Thunderbolt 3 și un cititor de carduri microSD pentru transferul ușor al datelor mobile: Niciun alt laptop de 13,3 inchi sau 14 inchi nu oferă aceste porturi I/O într-un design atât de subțire, se arată într-un comunicat al companiei.

Cele două porturi USB-C Thunderbolt 3 – împreună cu conectorii reversibili – suportă încărcarea rapidă, până la două ecrane 4K UHD externe și până la 40 Gbps pentru transferuri ultra-rapide de date. ZenBook 13 și ZenBook 14 au ecrane NanoEdge pe patru laturi, cu rame subțiri ce creează un raport ecran/corp de 90%.

Noile modele pot fi echipate cu ecrane cu un consum redus de energie de doar 1 W, ce oferă o luminozitate de până la 450 nits, autonomia putând fi extinsă până la 22 de ore. ZenBook 13 și ZenBook 14 valorifică puterea celor mai recente procesoare Intel Core din generația a zecea – până la seria Core i7, echipate cu până la 32 GB memorie RAM de mare viteză.

Au SSD-uri de până la 2 TB PCIe 3.0 x4 şi sunt dotate cu cel mai recent standard WiFi 6 (802.11ax), ce permite viteze wireless de până la 3 ori mai rapide ca WiFi 5, având de 4 ori mai multă capacitate de rețea și o latență cu până la 75% mai scăzută.


ZenBook 14 (UM425): este un portabil bazat pe procesoare AMD. Are o carcasă integral metalică, cu o grosime de numai 14,3 mm. Are o autonomie de până la 22 de ore.
Nici un alt laptop actual de 14″ cu procesor AMD nu oferă aceste porturi I/O într-un design atât de subțire. Cele două porturi USB Type-C – ce au conectori reversibili – acceptă încărcare rapidă, afișaje externe cu rezoluții de până la 4K UHD pentru extinderea spațiului de lucru și viteze de până la 40 Gbps pentru transferuri ultrarapide de fișiere. ZenBook 14 (UM425) valorifică puterea celor mai recente procesoare mobile AMD Ryzen7 4700U cu 8 nuclee. Laptopul are stocare rapidă solid-state, cu SSD-uri PCIe 3.0 x2 de până la 1TB pentru a asigura timpi rapizi de inițializare, încărcarea aproape instant a aplicațiilor și include conectivitate wireless WiFi 6 ultra-rapidă.

ZenBook 13, ZenBook 14 și ZenBook 14 (UM425) suportă noua funcție USB-C Easy Charge, care le permite să fie încărcate în mod convenabil de la o gamă largă de încărcătoare standard USB-C3.
Toate modelele sunt disponibile, opțional, cu ASUS NumberPad 2.0, un touchpad cu funcție dublă, cu o tastatură numerică integrată, luminată cu LED-uri: o atingere pe pictograma NumberPad din partea dreaptă sus activează sau oprește funcția, iar atingerea pictogramei din stânga sus le permite utilizatorilor să aleagă între două niveluri de luminozitate. O glisare din zona pictogramei din stânga sus, în orice direcție, activează aplicația Calculator pe afișaj. Chiar și atunci când NumberPad este activat, touchpad-ul poate fi utilizat pentru controlul cursorului, datorită software-ului său inteligent.

Camera integrată cu infraroșu (IR), situată pe rama superioară, facilitează autentificarea facială cu Windows Hello. De asemenea, funcționează în condiții de iluminare slabă.