Nokia lansează primul său smartphone 5G: Nokia 8.3 5G

HMD Global, compania care deține licența Nokia pentru telefoane, anunță trei noi smartphone-uri, un nou membru Originals și noul serviciu de roaming. Nokia 8.3 5G este primul smartphone Nokia 5G din portofoliu, căruia i se alătură noile Nokia 5.3 și Nokia 1.3, dar și cel mai nou membru al familiei Originals, Nokia 5310. De asemenea, tot în premieră, HMD Global debutează într-o nouă categorie de servicii, cu HMD Connect global data roaming.

Pe lângă cele patru noi terminale și serviciul de roaming, HMD Global anunță extinderea pe piața din Brazilia în decursul acestui an. Mai mult, pentru a marca parteneriatul cu cel de-al 25-lea film din seria James Bond, ce va rula în cinematografe din noiembrie, utilizatorii Nokia pot opta pentru o husă personalizată ediţia Kevlar 007 compatibilă cu Nokia 6.2 și Nokia 7.2.

Astăzi începe un nou capitol pentru HMD Global, cel 5G, cu un smartphone cu adevărat global. Mai mult, împreună cu lansarea serviciului HMD Connect, am reușit să creăm o experiență impecabilă în materie de conectivitate.“, este de părere Florian Seiche, CEO HMD Global.

Anunțăm câteva premiere odată cu această lansare. Cu ajutorul platformei modulare Qualcomm Snapdragon 765G am creat un smartphone Nokia 5G cu adevărat global. Soluția Qualcomm 5G ne permite să integrăm mai mult de 40 de componente RF diferite într-un singur modul, iar Nokia 8.3 5G dispune și de cel mai mare număr de noi frecvențe radio 5G, de la 600hmz până la 3.8GHz – fiind astfel un terminal cu adevărat global, mereu actual. Alături de Google am reușit să introducem un terminal Android (ediția Go) cu adevărat accesibil – primul smartphone cu cameră Go și primul care rulează Android 10 (ediția Go). Noul Nokia 5.3 oferă caracteristici puternice, precum o cameră quad și Qualcomm Snapdragon 665 și se adresează unei plaje și mai largi de utilizatori. Cât despre familia Originals, extrem de populară, am reintrodus Nokia 5310, pentru a fi mereu în ritm.”, a declarat Juho Sarvikas, CPO HMD Global.

Nokia 8.3 5G
Smartphone-ul Nokia 8.3 5G poate susține multiple rețele 5G. Fiind primul smartphone care folosește soluția modulară de front end Qualcomm 5G RF ca parte a platformei modulare Qualcomm, Nokia 8.3 5G îmbină mai mult de 40 de elemente RF diferite într-un singur modul, fiind astfel nu doar un terminal global, ci și unul pregătit pentru următorii pași în materie de 5G.

Nokia 8.3 5G dispune de o cameră quad PureView și optică ZEISS, pentru fotografii detaliate. De asemenea, telefonul dispune în premieră de ZEISS Cinema capture și editor, de posibilitatea de a filma în condiții de luminozitate scăzută și de OZO audio. Nokia 8.3 5G este optimizat pentru 5G. Inspirat de cultura finlandeză, Nokia 8.3 5G este disponibil în culoarea Polar Night – inspirată de cerul arctic.

Nokia 5.3
Dispune de cameră quad, cel mai recent procesor Qualcomm Snapdragon 665 și o autonomie a bateriei de până la două zile. Lentilele wide și macro ajută utilizatorii să capteze prim-planuri sau fotografii wide, panoramice. Are ecran mare, de 6.55”.

Nokia 1.3
Nokia 1.3 introduce cel mai nou sistem de operare Android 10 (versiunea Go), la un preț accesibil. Telefonul este printre primele terminale care dispune de camera Go și de tehnologie de fuziune a imaginii în condiții de luminozitate scăzută, asistată de AI, Gallery Go și un ecran HD+ fără ramă, ce asigură vizibilitatea indiferent de condițiile de luminozitate. Telefonul este pregătit şi pentru Android 11 (versiunea Go).

Nokia 5310
Fiind un Nokia 5310 Xpress Music reimaginat, Nokia 5310 dispune de un MP3 player și radio FM, două difuzoare frontale, puternice. Nokia 5310 dispune de o baterie menită să reziste zile la rând.

Serviciul HMD Connect Global Data Roaming

HMD Connect Global Data Roaming oferă posibilitatea utilizatorilor din întrega lume să beneficieze de o cartelă SIM pentru date mobile oriunde atunci când călătoresc, având totodată control total asupra abonamentelor de date mobile. După înregistrarea în aplicație, utilizatorii vor primi acasă o cartelă SIM și vor avea control asupra abonamentului de date. HMD Connect va fi lansat în versiunea BETA prin HMDConnect.com.

Serviciul HMD Connect Global Data Roaming este disponibil în peste 120 de țări din întreaga lume, iar împreună cu Greenwave Systems și operatorii locali, HMD Global își propune ca în viitor să extindă acoperirea pentru și mai multe rețele și țări.

Prețuri și disponibilitate
Nokia 8.3 5G va fi disponibil la sfârșitul lunii iulie în culoarea Polar Night, la prețul recomandat de 2999 RON.
Nokia 5.3 va fi disponibil în România începând cu jumătatea lunii mai, în culorile Cyan și Charcoal, la prețul recomandat de 899 RON.
Nokia 1.3 va fi disponibil în România la sfârșitul lunii aprilie, în culorile Cyan, Sand și Charcoal, la prețul recomandat de 449 RON.
Nokia 5310 va fi disponibil în România la sfârșitul lunii aprilie, în culorile Black/Red, la prețul recomandat de 199 RON.
HMD Connect BETA va fi lansat prin intermediul HMDConnect.com.