Nemţii de la umlaut desemnează un serviciu Vodafone ca fiind cel mai bun din România la internet fix

Auditorul german independent umlaut a acordat serviciului Vodafone Supernet Fibră certificarea pentru cea mai bună experiență de utilizare a internetului fix din România în urma evaluării a peste cinci milioane de eșantioane de trafic de internet colectate în perioada martie – august 2021. Aceasta este prima astfel de certificare conferită de auditorul umlaut unui operator de rețea de internet fix din România.

Supernet Fibră a obținut un scor total de 866 puncte dintr-un maxim de 1.000 de puncte, cu un avans de 24 de puncte față de următorul clasat și de 239 de puncte faţă de operatorul situat pe ultimul loc, fiind cotată de către umlaut ca asigurând cea mai bună viteză medie de descărcare a datelor și viteză de încărcare (link certificare), anunţă operatorul Vodafone România într-un comunicat de presă.

202108_Romania_Fixed_Broadband_Certificate

Cătălin Buliga,Chief Network Officer Vodafone România și Head of Networks Development for Europe Cluster Markets, precizează că „Digitalizarea începe cu rețele de telecomunicații fiabile, extinse până în cel mai îndepărtat sau izolat colț de țară, capabile să susțină accesul tuturor la servicii, educație, sănătate, divertisment. Rămânem consecvenți angajamentului nostru de a asigura acces egal la un viitor digital tuturor cetățenilor”.

Supernet Fibră de la Vodafone oferă viteze de internet de până la 1Gbps şi acoperă peste 3,3 milioane de gospodării din mediul rural și urban.

Recent, rețeaua 5G a Vodafone a fost confirmată de același auditor german umlaut drept cea mai fiabilă rețea 5G din România, obținând totodată cel mai mare punctaj pentru serviciile de date mobile.