Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win matrimoniale ploiești Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România. Bitcore Surge

Mihai Matei, Președinte ANIS: Salutăm autoritățile că au dat curs solicitărilor noastre de a crea un cadru legislativ ce oferă șanse egale companiilor private la construirea cloud-ului guvernamental

ANIS, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, salută adoptarea ordonanței de urgență pentru cloud-ul guvernamental și își exprimă aprecierea pentru noua variantă a textului legislativ, ce prezintă multiple îmbunătățiri comparativ cu versiunea supusă consultării. Asociația recunoaște, totodată, eforturile depuse de autoritățile implicate și mizează, în continuare, pe deschiderea spre dialog și menținerea aceluiași ritm de implementare a deciziilor.

Anterior, pe piaţă a existat o polemică între mediul privat şi cel guvernamental pe tematica cloud-ului, după cum puteţi citi în articolul redactat de COMUNICAŢII Mobile pe 24 martie a.c., oficialii ANIS atacând dur la acea vreme propunerea de OUG pentru Cloud-ul guvernamental, pe motiv că „Nu suntem împotriva cloud-ului, dar ne dorim să fie hibrid şi descentralizat, nu altfel!”.

Ordonanța referitoare la cloud-ul guvernamental setează în premieră pentru România principii importante solicitate de către ANIS și industria de software, precum: cloud first, cloud hibrid pentru cloud-ul guvernamental, guvernanța datelor și marketplace de soluții software. Totodată, legea schimbă paradigma și menționează în mod clar nevoia ca mediul privat să fie consultat la elaborarea normelor de aplicare a legii, cu precădere în elaborarea celor aferente politicii de cloud first.

Salutăm autoritățile pentru deschiderea către solicitările noastre și eforturile depuse în crearea unui cadru legislativ funcțional, care oferă șanse egale companiilor private la crearea sistemului de cloud guvernamental. OUG adoptată setează un cadru în care mediul privat nu mai este văzut ca un competitor în fața cloud-ului guvernamental, ci un partener real într-o platformă ce reflectă cu succes premizele digitalizării instituțiilor publice”, a declarat Mihai Matei, Președinte ANIS.

ANIS recunoaște, într-un comunicat de presă, și eforturile substanțiale depuse de către echipa Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizarii, împreună cu echipa Autorității pentru Digitalizarea României precum și alte autorități, care, într-un interval de timp extrem de restrâns, au identificat soluții pentru solicitările venite de la ANIS și experții din domeniul digitalizării și au reușit să creeze un cadru legislativ superior celor lansate anterior în consultare publică. Totodată, ANIS recunoaște și efortul Ministrului Digitalizării, care și-a asumat poziția de lider al acestui efort.

Pe de altă parte, deși textul este mult superior formelor anterioare puse în dezbatere publică, ANIS a identificat câteva arii ce suportă îmbunătățiri în Parlament, printre care menționează zona normelor tranzitorii pe care le considerăm necesare pentru a continua proiectele de digitalizare începute de către autorități și facilitarea accesului autorităților centrale la soluțiile de cloud public. Legea trebuie să transmită un mesaj foarte clar că autoritățile sunt încurajate de îndată să înceapă procesul de transformare digitală, chiar și înainte de finalizarea investițiilor prevăzute de lege, având flexibilitatea de a se adresa sectorului privat și furnizorilor de infrastructuri de cloud globale.