Microsoft Envision Forum, virtual în 2021

Microsoft organizează cea de-a opta ediție (24 – 25 martie) a celui mai important eveniment al său, Envision Forum, care va avea loc în mediul virtual anul acesta.

Vor fi analizate modalitățile prin care tehnologia și inovațiile digitale pot redefini fundamental felul în care organizațiile se poziționează și se dezvoltă într-o lume definită de hiper-conectivitate, automatizare și progresul inteligenței artificiale.

Evenimentul va fi deschis de Alina Orban, director general interimar al Microsoft România, alături de președintele Microsoft Europa Centrală și de Est, Philippe Rogge, și de Daniel Rusen, director de Marketing și Operațiuni, în cadrul Microsoft România.

În discursul său, Alina Orban va vorbi despre accelerarea transformării având tehnologia în prim-plan, ca un catalizator în atingerea obiectivelor de business, precum și despre noi scenarii de utilizare ale inovațiilor tehnologice cu aplicabilitate în diverse industrii.  

Philippe Rogge va vorbi despre avantajele de care dispune România în ceea ce privește construirea unui viitor digital și despre modul în care valorificarea talentului și a competențelor tehnologice poate ajuta în recuperarea decalajului pe care țara noastră îl înregistrează în prezent față de alte state.

Pe scena Envision Forum va fi prezent și Ciprian Teleman, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, care va prezenta prioritățile de transformare digitală în sectorul public pentru anul 2021. Totodată, Ciprian Teleman va aduce în discuție și principalele obstacole în procesul de digitalizare și soluțiile propuse în această direcție, sau necesitatea parteneriatelor public-private în scopul accelerării procesului de digitalizare.

În acest context, Chris Brauer, Director of Innovation, Institute of Management Studies, Goldsmiths, University of London, expert în domeniul inovațiilor tehnologice și al utilizării acestora în diferite arii, va vorbi despre metodele prin care companiile pot crește sănătos și pot rămâne competitive pe piață în era digitală.  

Daniel Rusen va susține un discurs pe tema transformării digitale guvernate de puterea datelor: “Studiile noastre arată că 80% dintre organizații vor migra infrastructurile lor către aplicații și infrastructuri de cloud. Un alt aspect important de subliniat atunci când vine vorba de tendințele de transformare digitală pe care le vedem la nivel global vizează digitalizarea sectorului public, iar în România acesta dă semnale pozitive. Avem, pentru prima dată, un minister pentru digitalizare, fapt care ne arată că statul acordă o importanță deosebită și prioritizează accelerarea proceselor de digitalizare. Totodată, îmi doresc ca proiectele începute de Autoritatea pentru Digitalizarea României în direcția digitalizării sectorului public să continue, cu atât mai mult cu cât ne bucurăm și de sprijin din partea UE. Anul 2021 va fi esențial pentru ca țara noastră să demonstreze că poate recupera decalajul pe care îl are față de țările vestice la acest capitol. România beneficiază de toate atributele pentru a se remarca din acest punct de vedere, cel puțin la nivel regional, iar Microsoft rămâne un partener puternic și deschis în a sprijini digitalizarea sectorului public”. 

În cea de-a doua zi a Envision Forum, Shara Evans, Technology Futurist & Innovation Strategist, va vorbi despre oportunitățile de business aduse de tehnologie, precum și despre provocările cu care ne vom confrunta cu toții în viitor.

Agenda completă a evenimentului este disponibilă aici.