Site icon Revista COMUNIC@ŢII Mobile

Marian Murguleț, noul CEO al Trencadis

Fostul CIO guvernamental, Marian Murguleț, preia conducerea companiei Trencadis de la fondatorul Radu Negulescu, care va rămâne acționar majoritar al companiei. Din punct de vedere executiv, antreprenorul Radu Negulescu se va concentra exclusiv pe dezvoltarea FlowOS, startup tech românesc fondat în 2020, care își propune să construiască pentru piața globală un ecosistem integrat pentru facilitarea colaborării în format hibrid, anunţă oficialii firmei.

Cine este Trencadis?

O companie de tehnologie specializată în dezvoltarea și implementarea de soluții software pentru sectorul guvernamental și cel de business, anunță numirea lui Marian Murguleț în funcția de Director Executiv (CEO) începând cu 1 martie 2022. Trencadis a fost inclusă și anul acesta în topul Financial Times al companiilor cu cea mai rapidă creștere din domeniul IT din Europa, având o cifră de afaceri de peste 20 milioane de euro.

Marian Murguleţ – ex-CIO guvernamental

Marian Murguleţ are o experienţă profesională mixtă de 20 de ani în domeniul privat, în companii IT&C, şi în mediul guvernamental. În perioada 2019-2021, acesta ocupând rolul de Chief Information Office (CIO) al Guvernului României, unde a asigurat coordonarea interinstituțională în procesul de implementare şi operaţionalizare a strategiilor naţionale în domeniul tehnologiei informației.

“Mă bucur că am oportunitatea să îmi aduc contribuția la modernizarea serviciilor publice din România prin inovație de la conducerea unei companii cu ADN antreprenorial, care încă de la înființare rezolvă prin tehnologie probleme cu impact direct în viața de zi cu zi a noastră, a tuturor. Pentru a accelera transformarea digitală a mediului de business și cel public, ne propunem să dezvoltăm proiecte strategice de integrare bazate pe specializările software cele mai puternice ale Trencadis pe plan național și internațional”, susţine Marian Murguleț.

Cu un nou CEO, compania continuă să se concentreze pentru a oferi clienților și partenerilor săi proiecte complexe de integrare de sisteme, de digitalizare a unor servicii publice și de livrare infrastructură hardware și software. De asemenea, vor continua investițiile în competențele tehnice ale echipei și în tehnologiile care au produs primele proiecte de anvergură pe soluții de tip big data, plus materializarea proiectelor externe.

Marian Murguleț este persoana cea mai potrivită să continue și să ducă mai departe misiunea Trencadis, odată cu mutarea mea la FlowOS. Experiența profesională acumulată la cele mai înainte cote în mediul privat și în domeniul guvernamental, cât și pasiunea pentru tehnologie eficient implementată, îmi dau convingerea că, alături de colegii noștri de la Trencadis, va transforma compania într-un lider regional în cel mai scurt timp”, pretinde Radu Negulescu, fondatorul Trencadis.

În 2021 Trencadis a regândit strategia pentru următorii 3-5 ani în sensul diversificării liniilor de business și al pregătirii de produse noi pentru piața românească și internațională. Creșterea companiei a fost susținută de proiectele complexe de integrare de sisteme, de digitalizare a unor servicii publice și de livrare infrastructură hardware și software. De asemenea, au contribuit la evoluția cifrei de afaceri investițiile în competențele tehnice ale echipei și în tehnologiile care au produs primele proiecte de anvergură pe soluții de tip big data, plus materializarea proiectelor externe, în special pe piața din Africa.

Principalele linii de business ale companiei sunt cele de Enterprise Infrastructure și Private Cloud, Business Apps, Big Data și Cyber Security. Cea mai rapidă creștere a fost înregistrată de Trencadis în serviciile și produsele de cybersecurity, stimulate fiind de lucrul remote și de nevoia clienților de a interacționa la distanță cu clienții lor.

De asemenea, o creștere a fost înregistrată în piața internațională, unde în 2021 compania a semnat mai multe proiecte importante precum gestiunea unui sistem critic al autorității de control de trafic european Eurocontrol, servicii de cybersecurity pentru autoritatea de supraveghere a plăților interbancare din Nigeria, cadastrarea teritoriului statului Sierra Leone. Pentru 2022 Trencadis își propune să adauge noi linii de business în zonele de Public Cloud și de Smart City. Pe lângă piețele din Africa, Trencadis mai este activă în Croația, Grecia, Ungaria, și Asia Centrală.

Exit mobile version