Maguay partener ETP4HPC la conferința ISC High Performance de la Frankfurt

Maguay a participat în premieră pentru România ca expozant la conferința ISC pentru HPC (High Performance Computing) în calitate de partener ETP4HPC (European Technology Platform for High Performance Computing). „Maguay își propune să devină un furnizor de elită atât la nivel european pentru industria de calcul de înaltă performanță, specializat pe infrastructuri de tip „software-defined”. Obiectivul nostru este să ne extindem parteneriatele nu doar cu potențiali clienți, ci si cu furnizori de tehnologie, să ne extindem permanent competențele necesare pentru oferirea de soluții personalizate în funcție de solicitările beneficiarilor. Reamintim că, de la începuturile activității, Maguay a promovat în mod aproape exclusiv soluțiile informatice bazate pe cea mai nouă tehnologie”, precizează Eduard Pughin, Director General, Maguay Computers.

Organizația ETP4HPC adresează Ecosistemul HPC și are ca țintă un lanț de clustere de tip Exascale la nivel European, dar și competitiv la nivel mondial prin stabilirea de parteneriate cu furnizorii de tehnologie și proiecte de cercetare.

Maguay a prezentat câteva arhitecturi de înaltă performanță având la bază tehnologii Intel (CPU) și Nvidia (GPU) ca urmare a parteneriatelor și certificărilor obținute: Intel HPC Datacenter Specialist, Nvidia Tesla Preferred Partner, membru ESA (Agenția Spațială Europeană):

• Prezentarea unui sistem High performance computing (HPC) în care au fost agregate mai multe sisteme de calcul de ultimă generație. Sistemul HPC a însumat 336 de core-uri și 4 TB memorie, și a fost pus la dispoziția vizitatorilor pentru testarea din punct de vedere software cât și hardware, oferindu-le acces direct la consola respectivului sistem HPC;

• Prezentarea sistemelor de stocare cu dimenisiunea de peste 64 TB, bazate pe soluții de tip software consacrate, cum ar fi Ceph, Open-e, Nexenta.
În prezentarea clusterului a fost și o componentă de tip benchmark, cu care am putut demonstra puterea de calcul însumat prin construcția respectivului cluster HPC.

Conferința ISC pentru HPC (High Performance Computing) s-a desfăsurat în perioada 16 – 20 iunie 2019 la Frankfurt și a reunit peste 3500 de cercetători și utilizatori comerciali precum și 160 de expozanți care au prezentat cele mai recente tehnologii și produse de interes din industrie.

Principalele topicuri prezentate au fost: Clustere Exascale de înaltă performanță, arhitecturi open computer și diverse soluții cu răcire lichidă, Inteligență artificială – Deep Learning, Big Data, Web-scale computing. Aceste topicuri au vizat cercetarea științifică și academică, noi aplicații comerciale precum și modurile de a centraliza și utiliza în comun resursele de calcul la nivel european.

Printre participanții la conferință s-au numărat parteneri de tehnologie la nivel mondial precum: Intel, AMD, Oracle, IBM, Amazon, Google, DDN, Mellanox, Universități și Instituții de Cercetare de top din Europa de Vest.