Lenovo prezintă gama de servere single-socket

Lenovo a prezentat platformele Lenovo ThinkSystem SR635 și SR655, două dintre cele mai puternice servere single-socket din industrie. Noile soluții Lenovo oferă performanța unui server dual-socket la costul unuia single-socket. Sunt alimentate de procesoarele de generație viitoare AMD EPYC 7002 Series.

Astăzi, Lenovo extinde relațiile cu AMD prin soluții noi, complet optimizate pentru a ajuta clienții să abordeze sarcini de lucru complexe și consumatoare de date, permițându-le să facă mai mult cu mai puțin, asigurând în același timp securitate end-to-end necompromisă. Căutarea permanentă de inovații pentru a accelera transformarea inteligentă a clienților noștri a fost esențială în creșterea noastră, devenind unul dintre OEM-urile cu cea mai rapidă creștere a datelor din lume,” susţine Doug Fisher, Chief Operating Officer și vicepreședinte senoir al Business Units, Lenovo Data Center Group.

Noile platforme de servere Lenovo ThinkSystem SR635 și SR655 le permit clienților să ruleze mai multe sarcini de lucru pe mai puține servere și oferă reduceri de până la 73% la potențialele licențe de software. În plus, clienții pot realiza o reducere a costului total de proprietate de până la 46%.

ThinkSystem SR635 și SR655 au 16 recorduri mondiale, inclusiv două pentru eficiența de energie.

Serverele Lenovo ThinkSystem SR635 si SR655 oferă un randament mai mare și o latență mai mică, dar și cea mai mare capacitate NVMe dintre toate serverele single-socket de pe piață. Dincolo de toate acestea, noile sisteme bazate pe procesoare AMD EPYC de generație a doua suportă şi soluții de infrastructură hiperconvergente.

Dezvoltarea orașelor inteligente

O nouă prognoză a IDC estimează că, până în 2025, vor exista 41,6 de miliarde de dispozitive Internet of Things conectate, generând 79,4 zettabytes. O mare parte a creșterii va fi determinată de tehnologia de securitate video și IoT. Noile soluții Lenovo sunt ideale în special pentru cazurile de utilizare în care este nevoie de mai multă putere de calcul în spații limitate, folosind mai puțină energie; un exemplu în acest sens este securitatea video pentru siguranța publică în orașele smart, campusuri și transport în masă. Guvernele și alte organizații de siguranță publică au sarcina de a monitoriaza aceste medii, de a identifica rapid și cu exactitate potențialele amenințări și de a răspunde rapid. Lenovo ThinkSystem SR655 împreună cu software-ul Pivot3 oferă o soluție de securitate video de calcul computerizată capabilă să suporte până la 33% mai multe camere video pe nod decât soluțiile similare. Odată cu lățimea de bandă crescută a PCIe 4.0, suportată de procesoarele AMD EPYC de generație a doua, clienții obțin un transfer de date mai rapid și o capacitate de stocare mai mare, care permite retragerea rapidă a videoclipului pentru recunoaștere și analiză.

Configurațiile NVMe ultra-dense ale acestor noi soluții Lenovo cu procesoare AMD le permit utilizatorilor să stocheze și să acceseze cantități mari de date. Sunt compatibile cu până la șase unități de procesare grafică single-width sau trei double-width (GPUs) şi pot procesa și analiza videoclipurile de înaltă definiție mult mai rapid.

VM-ul asistat de hardware și caracteristicile de criptare a memoriei oferite de procesoarele AMD EPYC 7002 Series combinate cu soluțiile Lenovo ThinkShield foloseşte un strat suplimentar de securitate pentru virtualizare care izolează și minimizează amenințările din centrul de date. Securitatea este, de asemenea, de cea mai mare importanță în analiza video și în scenariile de siguranță publică. Funcții noi, precum un comutator de intruziune fizică, pot detecta și preveni alterarea, permițând organizațiilor să își gestioneze în siguranță sistemele de securitate pe platformele securizate Lenovo. Cu până la 64 de nuclee pe socket, aceste noi soluții Lenovo permit găzduirea mai multor mașini virtuale pe server.