Industria de jocuri video din România: Amber fuzionează cu Scorpius Games

Amber fuzionează cu studioul independent de jocuri românesc Scorpius Games. Echipa Scorpius Games va veni cu o experiență vastă în Unreal Engine (un motor grafic care oferă o suită completă de instrumente de dezvoltare pentru dezvoltarea de jocuri video), permițând Fuziunea are loc în contextul creșterii continue a Amber în industria jocurilor video, luna trecută studioul românesc anunțând deschiderea unui nou birou în Mexic. Prin această fuziune, Amber deține acum drepturile pentru PositronX, titlul Scorpius Games, un shooter Rogue-Like First Person cu o grafică detaliată, care poate fi rejucat la infinit, ce oferă jucătorilor un gameplay rapid și posibilitatea de a aborda fiecare nivel într-un mod creativ. Jocul este disponibil pe Steam prin Early Access iar Amber va prelua și continua dezvoltarea și lansarea oficială a acestuia.

Ne alăturăm oficial echipei talentate din Amber, urmând să dezvoltăm împreună titluri noi pentru PC și console„, precizează Eugen Udrea, CEO al Scorpius Games.

Integrarea studioului Scorpius Games are ca scop consolidarea poziției Amber ca nume de referință pentru dezvoltarea de jocuri pentru PC și console. Acest parteneriat reciproc ne dezvoltă expertiza tehnică, oferind totodată Scorpius Games acces la capabilitățile noastre de producție. Vom continua să dezvoltăm noul lor joc video, PositronX.”, a declarat Mihai Pohonțu, CEO Amber.

Amber este partener Disney, NBC Universal, Paradox Interactive, Rovio, That Game Company, Raw Fury si mulți alții.