HMD Global, care deţine licenţa Nokia, atrage o investiție de 230 milioane de dolari

HMD Global, compania care deține licența Nokia pentru telefoane, finalizează runda de investiții în urma căreia a atras 230 de milioane de dolari, din partea unor parteneri strategici de la nivel global.

HMD Global susţine că această investiție îi va susține viziunea strategică în patru domenii cheie. În primul rând, o va ajuta să pună la dispoziția utilizatorilor lume smartphone-uri 5G, cu accent pe parteneriatele cu operatorii din Statele Unite ale Americii. În al doilea rând, HMD Global va continua tranziția către ofertele de servicii din zona digitală, având în vedere noua realitate post-COVID. De asemenea, compania vizează să îşi extindă prezența în piețe cheie aflate în creștere, precum Brazilia, unde HMD Global și-a deschis recent operațiunile, dar și Africa sau India.

Anul acesta, HMD Global a lansat serviciul internațional de roaming, HMD Connect, și-a consolidat capacitatea în materie de securitate cibernetică mobilă prin achiziția de active ale Valona Labs, și a înființat un Centru de Excelență pentru Cercetare și Dezvoltare specializat în software, securitate și servicii, în Tampere, Finlanda.

De la debutul operațiunilor în 2016, compania HMD Global a devenit activă în 91 de piețe, în opt regiuni, în peste 250.000 de puncte de comercializare și a vândut peste 240 de milioane de terminale.

 „Modelul nostru unic de business, bazat pe folosirea la scară largă a activelor de bază (asset light) și a parteneriatelor puternice cu cei mai buni actori din industrie, atinge acum un nou nivel de maturitate, prin sprijinul important al unora dintre cei mai influenți formatori de piață din industria terminalelor mobile.”, a declarat Jean-Francois Baril, Președinte executiv & Co-fondator HMD Global.

Această investiție suplimentară confirmă strategia noastră de business pe termen lung și este totodată o dovadă a misiunii noastre colective de a le oferi tuturor utilizatorilor tehnologie mobilă modernă, accesibilă. Securitatea și fiabilitatea sunt elementele esențiale ale ofertei noastre și ne vom asigura că vom folosi această investiție pentru a le oferi utilizatorilor cele mai bune experiențe pe care le așteaptă de la un telefon Nokia. Fiind singurul producător european major de smartphone-uri, rămânem fideli atât tradiției noastre finlandeze, cât și elementelor definitorii cu care utilizatorii noștri  asociază telefoanele Nokia.”, a declarat Florian Seiche, CEO HMD Global.