Galaxy Watch5 și Galaxy Watch5 Pro pun accent pe monitorizarea sănătăţii

Samsung Galaxy Watch5 și Galaxy Watch5 Pro, noua generație de dispozitive de tip wearables lansată astăzi de Samsung Electronics, sunt disponibile pentru precomandă din 10 august şi pentru achiziţie din 26 august.

Galaxy Watch este poziţionat ca fiind cel mai durabil și avansat ceas Samsung creat vreodată.

Galaxy Watch5 este echipat cu senzorul unic BioActive pentru monitorizarea digitală a sănătății. Introdus pentru prima dată pe seria Galaxy Watch4, Senzorul BioActive folosește un singur cip unic care combină trei senzori (de ritm cardiac optic, semnal cardiac electric și respectiv analiză a impedanței bioelectrice) pentru a oferi date despre ritmul cardiac, nivelul de oxigen din sânge şi nivelul de stres[1] din organism.

Utilizatorii pot avea o imagine clară asupra sănătății inimii lor prin monitorizarea tensiunii arteriale[2] și ECG[3] – chiar de la încheietura mâinii[4]. Din 2020, Samsung și-a extins aceste capacități pe 63 de piețe, inclusiv România.

Senzorul BioActive 3-în-1 funcționează în combinație cu ceilalți senzori pe care îi are Galaxy Watch5, inclusiv noul senzor de temperatură recent introdus. Senzorul de temperatură utilizează tehnologia infraroșu pentru citiri mai precise, chiar dacă temperatura din jur se modifică. Acest lucru deschide noi posibilități pentru dezvoltatori de a extinde funcțiile și aplicațiile de sănătate.

Galaxy Watch5 poate seta automat luminile, unitățile de aer condiționat și televizoarele la valori predeterminate pentru a crea un mediu de somn ideal[5].

Galaxy Watch5 vine cu o baterie cu 13% mai mare[6] și poate urmări opt ore de somn cu doar opt minute de încărcare, fiind cu 30% mai rapid decât Galaxy Watch4. Un strat suplimentar de durabilitate protejează Galaxy Watch5. Anul acesta Samsung a inclus primul său display Sapphire Crystal pe un smartwatch, care oferă un strat exterior cu 60% mai dur[7].

Utilizatorii pot să își seteze melodia preferată pe Spotify, SoundCloud sau Deezer[8] doar cu vocea folosind Asistentul Google, iar în curând vor putea folosi Google Maps direct de la încheietura mâinii[9], fără a fi necesară o conexiune la smartphone[10].

Galaxy Watch5 Pro dispune de același display Sapphire Crystal îmbunătățit care rezistă mai bine la orice uzură și o carcasă durabilă din titan ce îl protejează. Galaxy Watch5 Pro vine, de asemenea, cu o curea D-Buckle Sport[11].

Galaxy Watch5 Pro are cea mai mare baterie de pe un Galaxy Watch. Este cu 60% mai mare decât cea de pe Galaxy Watch4, ceea ce înseamnă că ține pasul cu utilizatorii care vor să cucerească o nouă rută. Aceștia pot profita de GPX, care este disponibil pentru prima dată pe un Galaxy Watch. Pot, de asemenea, merge într-o drumeție și înregistra activitatea, pe care o pot împărătăși cu alți iubitori de trasee în aplicația Samsung Health, prin Route Workout. De asemenea, utilizatorii pot descărca trasee de drumeții și ciclism în timp ce se antrenează pentru următoarea cursă. Pe măsură ce merg în drumeții sau cu bicicleta, pot să fie atenți doar la drum, departe de hartă datorită indicațiilor intuitive pe care le vor primi la fiecare cotitură prin funcția Turn-by-Turn[12]. Când sunt gata să se întoarcă acasă, Galaxy Watch5 Pro îi va duce cu ușurință până acolo cu funcția Track back, ceea ce se înseamnă că vor parcurge exact același traseu pe care au venit[13].

Specificații Galaxy Watch5 & Galaxy Watch5 Pro[14]

 Galaxy Watch5Galaxy Watch5 Pro
Material & CuloareCarcasă Armor Aluminum cu Sport Band – 44mm: Graphite, Sapphire, Silver – 40mm: Graphite, Pink Gold, SilverCarcasă de aluminiu cu Sport Band D-Buckle – Black Titanium, Gray Titanium
Dimensiune [15]
& greutate[16]
– 44mm: 43.3 x 44.4 x 9.8 mm, 33.5g – 40mm: 39.3 x 40.4 x 9.8 mm, 28.7g45.4 x  45.4 x 10.5 mm, 46.5g
DisplaySapphire Crystal – 44mm: 1.4″ (34.6mm) 450×450 Super AMOLED, Full Color Always On Display – 40mm: 1.2″ (30.4mm) 396×396 Super AMOLED, Full Color Always On DisplaySapphire Crystal – 1.4″ (34.6mm) 450×450 Super AMOLED, Full Color Always On Display
ProcesorExynos W920 Dual-Core 1.18GHz
Memorie1.5GB RAM + 16GB stocare internă
Baterie (tipic)[17]– 44mm: 410mAh – 40mm: 284mAh590mAh
ÎncărcareÎncărcare rapidă (încărcare wireless bazată pe WPC)
OSWear OS Powered by Samsung (Wear OS 3.5)[18]
UIOne UI Watch4.5
SenzoriSamsung BioActive Sensor (Optical Heart Rate + Electrical Heart Signal + Bioelectrical Impedance Analysis), Temperature Sensor, Accelerometer, Barometer, Gyro Sensor, Geomagnetic Sensor, Light Sensor
ConnectivitateLTE[19], Bluetooth 5.2, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n 2.4+5GHz, NFC, GPS/Glonass/Beidou/Galileo
Durabilitate5ATM + IP68 / MIL-STD-810H
CompatibilitateAndroid 8.0 sau versiuni mai noi cu mai mult de 1.5GB of RAM[20]

[1] Aceste caracteristici sunt destinate doar pentru scopuri generale de sănătate și fitness. Nu este destinat utilizării în detectarea, diagnosticarea sau tratamentul oricărei afecțiuni sau boli. Disponibilitatea acestor funcții poate varia în funcție de piață sau dispozitiv. Necesită smartphone Galaxy cu Android 8.0 sau o versiune ulterioară, 1,5 GB RAM sau mai mult și cea mai recentă versiune a aplicației Samsung Health (versiunea 6.22 sau mai recentă).

[2] Funcția Tensiune arterială este disponibilă numai în anumite piețe. Pentru a asigura acuratețea, utilizatorii ar trebui să-și calibreze dispozitivul la fiecare patru săptămâni cu o manșetă tradițională pentru tensiunea arterială. Aplicația BP nu poate diagnostica hipertensiunea arterială, alte afecțiuni sau nu poate verifica semnele unui atac de cord. Această aplicație poate fi utilizată numai de către cei care au cel putin 22 de ani. Nu este menit să înlocuiască metodele tradiționale de diagnostic sau tratament de către un profesionist calificat în domeniul sănătății.

[3] Funcția ECG este disponibilă numai pe anumite piețe. Aplicația ECG nu are scopul de a înlocui metodele tradiționale de diagnostic sau tratament. Aplicația ECG nu este destinată utilizatorilor cu aritmii cunoscute, altele decât fibrilația atrială sau utilizatorilor sub 22 de ani. Utilizatorii nu trebuie să interpreteze sau să ia măsuri clinice bazate pe rezultatul dispozitivului fără consultarea unui profesionist calificat din domeniul sănătății.

[4] Din cauza restricțiilor de pe piață în obținerea aprobării/înregistrării ca dispozitiv medical, tensiunea arterială și ECG funcționează numai pe ceasuri și smartphone-uri achiziționate pe piețele în care serviciul este disponibil în prezent (cu toate acestea, serviciul poate fi restricționat atunci când utilizatorii călătoresc în țări fără servicii). Consultați https://www.samsung.com/apps/samsung-health-monitor pentru mai multe informații și cele mai recente actualizări despre piețele de servicii.

[5] Necesită cele mai recente versiuni ale aplicației mobile Samsung Clock (v. 12.1.10.5 sau o versiune ulterioară), aplicația mobilă Samsung SmartThings (versiunea 1.7.59.23 sau mai recentă) și aplicația mobilă SmartThings Framework (v1.4.1 sau o versiune ulterioară). Disponibil pe dispozitivele inteligente care sunt înregistrate la SmartThings.

[6] În comparație cu Galaxy Watch4

[7] În comparație cu Galaxy Watch4. Pe baza durității Vickers măsurată cu o sarcină constantă de 200 gf.

[8] Disponibilitatea aplicației poate varia în funcție de piață, operator sau dispozitiv. Pentru unele aplicații se pot aplica taxe de abonament.

[9] Este necesară o conexiune la rețea.

[10] Disponibilitatea aplicației poate varia în funcție de piață, operator sau dispozitiv. Pentru unele aplicații se pot aplica taxe de abonament.

[11] Nu depozitați dispozitivul și banda în apropierea câmpurilor magnetice. Cardurile cu bandă magnetică, inclusiv cardurile de credit, cardurile telefonice, carnetele și cărțile de îmbarcare, pot fi deteriorate de câmpurile magnetice.

[12] Furnizat atunci când fișierul de traseu în format GPX este importat pentru drumeții și ciclism, iar traseul este setat ca țintă în setările Samsung Health.

[13] Această funcție trebuie să fie activată pentru drumeții sau ciclism în setările Samsung Health.

[14] Disponibilitatea poate varia în funcție de piață, model și smartphone-ul asociat.

Toate funcționalitățile, caracteristicile, specificațiile și alte informații despre produs furnizate în acest document, inclusiv, dar fără a se limita la, beneficiile, designul, prețurile, componentele, performanța, disponibilitatea și capacitățile produsului pot fi modificate fără notificare.

[15] Măsurat fără senzori de sănătate.

[16] Măsurată fără curea.

[17] Durata reală de viață a bateriei poate varia în funcție de mediul de rețea, modelele de utilizare și alți factori

[18] Wear OS Powered by Samsung funcționează cu telefoane care rulează cea mai recentă versiune de Android (cu excepția ediției Go și telefoanele fără Google Play Store). Funcțiile acceptate pot varia între platforme și piețe, compatibilitatea putând fi modificată

[19] Conectivitate LTE disponibilă numai în modelele LTE.

[20] Activarea dispozitivului este disponibilă numai după conectarea la un smartphone care acceptă serviciile Google Mobile. Dispozitivele compatibile pot varia în funcție de piață, operator sau marca dispozitivului.