Galaxy S21 Ultra are cel mai inteligent display creat de Samsung şi cel mai avansat sistem de camere

Galaxy S21 Ultra este cel mai nou smartphone premium din portofoliul Galaxy de la Samsung, care vine cu un design care diferențiat faţă de alte smartphone-uri. Are un nou ansamblu de camere (Contour Cut Camera) integrat în spatele de metal al telefoanelor, oferind un design estetic. Galaxy S21 Ultra este disponibil în culorile Phantom Black și Phantom Silver și are un finisaj mat, care îi oferă un design premium. Galaxy S21 Ultra oferă o durabilitate îmbunătățită datorită Corning Gorilla Glass Victus, cea mai dură sticlă de până acum.

Începând cu 22 ianuarie, Galaxy S21 Ultra va fi disponibil pe samsung.com/ro, precum și la magazinele partenere. Galaxy S21 Ultra va fi disponibil în următoarele variante:

  • Phantom Silver: 128GB cu 12GB RAM, 256GB cu 12GB RAM sau 512GB cu 16GB RAM
  • Phantom Black: 128GB cu 12GB RAM, 256GB cu 12GB RAM sau 512GB cu 16GB RAM

Între 14 și 28 ianuarie, puteţi precomanda noul Galaxy S21 Ultra și veţi primi căștile Galaxy Buds Pro cadou. Cei care comandă Galaxy S21+ și Galaxy S21 vor primi căștile Galaxy Buds Live. Toți cei care comandă orice smartphone din seria Galaxy S21 vor primi si un Smart Tag cadou.

Prețurile pornesc de la 849 euro pentru Galaxy S21, 1049 euro pentru Galaxy S21+ și 1249 euro pentru Galaxy S21 Ultra.

Galaxy S21 Ultra este cel mai mare membru al seriei Galaxy S21, cu ecran AMOLED Dynamic 2X de 6,8 inci[1]. Este cel mai inteligent display creat de Samsung. Pentru prima dată, utilizatorii nu mai trebuie să decidă dintre o rată de împrospătare de 120Hz și un display Quad HD +  — pe S21 Ultra, le puteți alege pe ambele. Rata de reîmprospătare a ecranului se ajustează la tipul de conținut pe care îl vizionați, de la 10Hz la 120Hz. Comparativ cu Galaxy S20, S21 Ultra oferă o imagine cu 25% mai strălucitoare la o lumină maximă de 1.500 niți, cea mai strălucitoare[2] de pe un smartphone Galaxy. Cu un raport de contrast îmbunătățit cu 50%[3], acesta oferă imagini clare, captivante, chiar și atunci când vă aflați în exterior. Similar cu Galaxy S21 și S21 +, Galaxy S21 Ultra vine cu protecția Comfort Shield[4], pentru a reduce oboseala ochilor.

Oficialii Samsung precizează căGalaxy S21 Ultra oferă cel mai avansat sistem de camere, astfel încât să puteți face fotografii la aceeași calitate la care ați obține poze într-un studio, în diferite condiții de iluminare și setări, sau să puteți înregistra și edita videoclipuri cu ajutorul unor funcții alimentate de inteligența artificială.

Camera principală (ultra-wide, wide și dual telephoto) dispune de un senzor pro de 108MP îmbunătățit, cu care puteți face fotografii HDR de 12 biți, culorile fiind 64 de ori mai bogate și cu un interval dinamic ridicat, de trei ori mai puternic[5]. Pentru prima dată, pe un smartphone Galaxy, puteți fotografia 4K la 60 fps pe toate obiectivele, inclusiv pe cele patru camere din față și din spate, astfel încât să puteți schimba perspectiva, dar calitatea să rămână aceeași. Are şi opțiune de fișier RAW de 12 biți[6].

Galaxy S21 Ultra are zoom spațial de 100x, care este alimentat de primul sistem dual Telephoto de la Samsung – unul optic 3x și unul optic 10x, ambele dotate cu Dual Pixel (2PD) AF – astfel încât să puteți face fotografii chiar și când vă aflați departe de subiectul fotografiat.

Pentru prima dată pe un smartphone din seria S, Samsung aduce experiența oferită de S Pen pe Galaxy S21 Ultra cu tehnologia Wacom[7], aşa încât aveţi acces la multiple funcţionalităţi, de la desen, la luarea de notițe și până la editarea fotografiilor și semnarea documentelor. Folosiți un S Pen existent de la Galaxy Note sau Galaxy Tab sau achiziționați un S Pen separat cu o carcasă compatibilă.

Pentru o conectivitate mai bună și mai rapidă, Galaxy S21 Ultra este unul dintre primele smartphone-uri care suportă Wi-Fi 6E[8], aşa încât aveţi acces la o lungime de bandă mai mare și o conexiune mai rapidă[9] de internet, inclusiv pentru streaming. Cu o latență ultra-scăzută 5G, S21 Ultra este construit pentru a oferi descărcare video rapidă, conferințe video și streaming fără întreruperi[10].

Datorită capabilităților Ultra-wideband (UWB) încorporate în Galaxy S21 Ultra și S21+, veți putea folosi Galaxy S21 pentru a debloca automat ușile mașinii compatibile, fără să fiți nevoiți să scoateți cheile[11]. Cu Galaxy S21 Ultra și Galaxy S21+ cu funcție UWB, puteți utiliza, de asemenea, AR finder, pentru a trimite mesaje virtuale care permit celorlalți utilizatori de smartphone-uri Galaxy să știe că aveți nevoie de ajutor pentru a căuta un articol pierdut[12].

Cu SmartThings pe Android Auto™[13], puteți utiliza și seria Galaxy S21 pentru a controla dispozitivele inteligente de acasă când vă aflați în mașină. Conectând Galaxy S21 la mașina compatibilă cu Android Auto, puteți aprinde luminile de pe verandă sau chiar crește temperatura termostatului înainte de a vă întoarce acasă, totul din mașină.

Galaxy S21 Ultra folosește tehnologia Dual Bluetooth® care vă ajută ca device-urile conectate, precum Galaxy Buds Pro[14], să consume mai puțină baterie cu o conexiune stabilă.

Camerele inovatoare, display-ul și funcțiile de conectivitate ale Galaxy S21 Ultra sunt alimentate de cel mai avansat procesor care a fost introdus pe un dispozitiv Galaxy. Oferă viteză mai mare[15], calcul avansat și o eficiență energetică mai mare. Iar când bateria se descarcă, Galaxy S21 Ultra poate ajunge la o încărcare de 50%[16] în doar 30 de minute[17].

Cu noua funcție Private Share de pe Galaxy S21, puteți controla, de asemenea, cine primește acces la conținutul trimis și pentru cât timp[18].


[1] Măsurătorile display-ului sunt diagonale, iar zona vizibilă reală este mai mică datorită colțurilor rotunjite și punch hole-ului camerei.

[2] Față de S20 Ultra.

[3] Față de S20 Ultra

[4] Eye Comfort Shield este „dezactivat” în mod implicit și trebuie activat în Setări. SGS, cea mai importantă companie de certificare din lume, a obținut certificarea display-ului seriei Galaxy S21 de protecție a ochilor pe baza capacității sale de a reduce drastic efectele nocive ale luminii albastre. Această certificare poate fi găsită pe www.sgs.com.

[5] Comparat cu Galaxy S20 Ultra

[6] Doar pe camera wide

[7] S Pen-ul se achiziționează separat

[8] E necesar un router Wi-Fi6

[9] Versus Wi-Fi6

[10] Vitezele 5G pot varia și necesită o rețea optimă și conexiune (factorii includ frecvența, lățimea de bandă, congestia); consultați operatorul pentru disponibilitate.

[11] Compatibil cu anumite modele de mașini in 2020

[12] AR finder funcționează între device-uri care suporta tehnologie ultra-wideband (UWB). Ultra-wideband este suportată de Galaxy S21 Ultra, Galaxy S21+, Galaxy Note20 Ultra și Galaxy Z Fold2

[13] Android Auto este marcă înregistrată Google LLC

[14] Vândute separate.

[15] Comparat cu Galaxy S20

[16] Incarcatorul nu este inclus; folositi dor incarcatoare și cabluri originale Samsung; nu folosiți incarcatoare și cabluri avariate; folosirea unui încarcator sau c–ablu incompatibil poate afecta device-ul

[17] Pe baza duratei de viață medie a bateriei în condiții tipice de utilizare. Performanța medie așteptată pe baza utilizării tipice. Durata reală de viață a bateriei depinde de factori precum rețeaua, caracteristicile selectate, frecvența apelurilor și vocea, datele și alte modele de utilizare a aplicațiilor. Rezultatele pot varia.

[18] Disponibil pe smartphone-urile Galaxy cu Android P sau sus. Descărcarea aplicației e necesare pentru a trimite/primi un Private Share link