Site icon Revista COMUNIC@ŢII Mobile

GALA Digital Transformation 2020: Eduard LOVIN, Vicepreşedinte – ANCOM: Sperăm ca licitația 5G să aibă loc în T2 2021

Eduard LOVIN, Vicepreşedinte – ANCOM @ GALA DIGITAL TRANSFORMATION 2020 by COMUNICAȚII Mobile

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicații (ANCOM) speră ca licitația pentru licențele 5G să aibă loc în cursul trimestrului doi al anului 2021, după ce două acte normative – tarifele de licențiere și transpunerea  în legislație a Memorandumului 5G cu SUA  – vor fi adoptate și aprobate, a declarat Eduard Lovin, vicepreședinte al instituției la Gala Digital Transformation 2020 organizată de revista Comunicații Mobile.

„În primul trimestru al anului viitor sperăm să se rezolve problema celor două acte normative și să demarăm licitația pentru spectrul 5G în al doilea trimestru, iar la anul pe vremea asta să vorbim de un nou succes la ANCOM în privința licitației 5G și de cifre și mai bune privind parametrii industriei telecom”, a declarat Eduard Lovin.

Organizarea acestei licitații trebuia să aibă loc anul trecut, însă a eșuat în lipsa implementării Memorandumului 5G semnat între România și SUA și a aprobării de către Guvern a taxelor de licențe. ANCOM anunța atunci că licitația va avea loc în 2020. 

Eduard Lovin, vicepreședintele ANCOM, afirma la mijlocul lunii septembrie că este imposibil să se mai acorde licențele 5G până la finalul acestui an, din cauza lipsei unei Hotărâri de Guvern privind stabilirea prețurilor minime de pornire în licitație, precum și lipsa transpunerii în legislație a Memorandumului 5G cu SUA.

Suma minimă estimată a fi atrasă de stat era de 580 milioane de euro, în situația în care ar vinde toate benzile de frecvențe licitate.

DIGITAL TRANSFORMATION COUNCIL, Revista COMUNICAŢII Mobile şi TelecomTV.ro au organizat GALA DIGITAL TRANSFORMATION (DX) 2020 by COMUNICAŢII Mobile, ediţia XVII – virtual, pe 10 decembrie 2020 – Summit-ul anual al elitelor din IT&C şi industriile convergente din România.

Exit mobile version