Finanțele au pregătit achiziții de peste 14 milioane de euro pentru centrul IT al ministerului, inclusiv pentru sistemul ANAF

A modern keyboard...

Ministerul Finanțelor a inițiat procedurile pentru achiziția de echipamente și servicii destinate Centrului Național pentru Informații Financiare (CNIF), centru care administrează infrastructura IT a ministerului și altor agenții din subordinea acestuia, printre care și ANAF, precizează Profit.ro. Infrastructura IT se află într-o situație critică, iar sistemul informatic a căzut foarte des anul acesta, mai ales în cazul ANAF, agenție care interacționează și cel mai mult online cu populația și firmele. Sumele alocate acum pentru mai multe proiecte sunt de circa 67 milioane de lei (peste 14 milioane de euro).

Cel mai important proiect de achiziție, cu o valoare de 40,7 milioane lei, vizează creșterea nivelului de retehnologizare a sistemului informatic al MFP. Se are în vedere extinderea resurselor de procesare și stocare pentru a susține necesarul de funcționare a sistemului informatic al MFP, în condiții de disponibilitate și performanță, precum și pentru dezvoltarea în continuare a acestuia atât din punct de vedere al numărului de utilizatori cât și al serviciilor pe care Ministerul Finanțelor trebuie să le ofere pentru un orizont de timp de 3 ani, precizează Profit.ro.