Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win immediate bitwave Library zlib

Finanțare de 185.000 euro pentru Bright Spaces

Bright Spaces, o soluție inovatoare adresată domeniului property tech și dezvoltată de un start-up românesc, a primit finanțare de 185.000 euro pentru dezvoltare și implementare. Finanțarea a fost coordonată de compania Sparking Capital, în calitate de Lead Investor, avându-i alături pe Growceanu Angel Investment și pe Ilinca Păun. Bright Spaces este o platformă digitală de leasing și management al spațiilor comerciale și urmează să fie lansată în primăvara anului viitor. Aceasta va aduce beneficii reale departamentelor de leasing ale clădirilor cu spații de închiriat, prin optimizarea fluxurilor și generarea de lead-uri noi, cât și companiilor care închiriază spațiile, printr-o interfață ușor de utilizat, în care se pot vedea istoricul de închiriere și fluxurile procesului: listare, ofertare, contractare, plată, management, business intelligence. ( foto – Echipa Bright Spaces)

Sparking Capital este compania care a coordonat procesul de finanțare și este un fond cu capital de risc constituit din surse private. Fondul face investiții de tip pre-seed și seed în companii inovatoare din segmentele property tech, marketplace, marketing tech, transformare digitală și sustenabilitate.

Cristian Negruțiu, partener Sparking Capital: „Investiția în Bright Spaces confirmă interesul nostru strategic pentru verticala property-tech. Suntem încântați să anunțăm o nouă investiție într-o echipă ambițioasă, ce are potențialul de crea un produs inovator. Alături de investiția financiară, Sparking Capital contribuie efectiv prin expertiză, mentorat și networking la dezvoltarea multidimensională și scalarea internațională a companiilor în care se implică. Ne bucură și asocierea cu alți investitori din România și considerăm că ecosistemul antreprenorial românesc se află pe un drum bun.”

Alături de Sparking Capital, Investiția în platforma Bright Spaces este susținută de asemenea și de partenerii Growceanu Angel Investment și Ilinca Păun, Business Angel. Growceanu reunește un grup de investitori tip business angel, activ în Timișoara și vestul României, cu focus pe zona startup-urilor high-tech. Investitorii Growceanu contribuie cu expertiza, network-ul și banii personali la dezvoltarea startup-urilor cu potențial mare de creștere.

Ilinca Păun este un investitor cu 18 ani de experiență în domeniul real estate. În prezent, Ilinca Păun este fondator și CEO la The Entrepreneurship Academy, facultate de business în parteneriat cu Team Academy Olanda și investitor Impact Hub.

Adrian Erimescu, Lead Investor din partea Growceanu:: „Dispersia geografică și de expertiză a investitorilor reprezintă un avantaj pentru acest proiect foarte ambițios, întrucât astfel am reușit să aducem alături oameni din domenii complementare, precum imobiliare, online, vânzări business-to-business, marketing, fintech, inteligență artificială și dezvoltare software, atât din București cât și din Timişoara și Cluj. Vedem asocierea cu Sparking și Proptech România ca o realizare frumoasă a comunității investitorilor din România.”

Ilinca Păun – Business Angel: „Când am ieșit din rolul de executiv în Real Estate acum 1 an și jumătate, mi-am spus că voi reveni doar ca investitor în companii care aduc o inovație majoră în închirierea și operarea spațiilor. După o investiție într-un business de coworking, acum mă alătur ca business angel unui grup de investitori cu competență în Real Estate pentru a ajuta cu toate resursele noastre doi antreprenori motivați și foarte capabili ce vor oferi către proprietarii de spații cu mulți chiriași o soluție deșteaptă de management. în Real Estate digitalizarea este la început, iar piața are un potențial imens, rata de penetrare a tehnologiei în servicii de management imobiliar fiind extrem de mică. Această investiție mă bucură din perspectiva inovației unui domeniu care are multă nevoie de prospețime dar și a misiunii mele de a susține și crește antreprenoriatul tânăr din România.”

“Bright Spaces reprezintă materializarea know-how-ului echipei noastre în zona de Digital Product Development, după o experiență de peste 10 ani în proiecte de complexitate similară. Suntem norocoși să avem alături investitori și mentori din Real Estate, dar și cu experiență impresionantă în business, unii cu mai multe exit-uri de succes la activ. Avem acum ingredientele pentru a construi și apoi scala Bright Spaces către un succes global în PropTech.” declară fondatorii Bright Spaces – Bogdan Nicoară și Andrei Constantin.

Soluția proptech Bright Spaces a fost prezentată pentru prima oară în cadrul evenimentului Real Estate Hackathon, primul hackathon de real estate din Europa, organizat în primăvara acestui an la București, de Proptech România.

Ciprian Pașca, Co-fondatorul Proptech România: „În numai 6 luni de la câștigarea locului întâi la Real Estate Hackathon și 3 luni de la câștigarea evenimentului de investment Proptech Demo Day, Bright Spaces devine primul startup proptech care reușește, cu ajutorul Proptech România, să atragă o investiție pre-seed, pentru a dezvolta soluția câștigătoare și pentru a contribui la digitalizarea industriei locale de real estate.“

Asistența juridică a tranzacției a fost asigurată de casele de avocatură Boanță, Gîdei și Asociații și DLA Piper Dinu.

Despre conceptul proptech

Proptech este un termen folosit pentru a descrie orice fel de soluție de transformare digitală care are legatură cu unul sau mai multe dintre ciclurile de viață ale unei proprietăți imobiliare, de la arhitectură și construcții, la dezvoltarea, administrarea, vânzarea/cumpărarea și folosirea oricăror imobile de tip rezidențial, comercial, industrial sau de birouri. Pe plan internațional, AirBnb și WeWork sunt considerate soluții de proptech.