Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România.

Premiera „Exil” – o viziune postmodernistă asupra înstrăinării de ţară, de individ, de istorie – teatru şi imagine video într-un mozaic complex la TNB

La Teatrul Național din București a avut loc, pe 17 și 18 septembrie 2022, premiera spectacolului „EXIL”, în regia Alexandrei Badea, scriitoare de naţionalitate română, care locuieşte de 20 de ani în Franţa. Aceasta revine astfel la Teatrul Național din București cu noua sa piesă după o absență de 14 ani, după ce a montat aici, în 2008, la Sala Atelier, piesa „Complexul România” de Mihaela Michailov, câştigătoare a premiului UNITER pentru cea mai bună piesă a anului 2006.

Potrivit regizoarei Alexandra Badea, piesa de teatru pleacă de la o realitate dură din istoria recentă a României – exilul – , trei generații trăind traumele și consecințele înstrăinării de țara natală din varii motive, un spectacol de istorie recentă inspirat și din propria biografie a autoarei-regizor.

Este o piesă mai degrabă despre un exil interior al personajelor, despre neputința de a fi liberi, de a se desprinde de trecut, de a-și descoperi și asuma identitatea, de a face cunoștință cu natura lor profundă, cu dorințele cele mai ascunse. Noi, în România, purtăm încă traumele educației care ni s-a dat la școală și în familie în perioada dictaturii. Este ceva ce se regăsește în toți oamenii care au trăit în dictaturi sau au fost crescuți de părinți care au trecut prin această experiență. Degeaba te naști într-o țară liberă dacă părinții tăi au trăit în frică. Pentru această piesă visam la o distribuție care să permită dezvoltarea unor personaje în timp, pentru a le vedea evoluția de la 20 la 50 de ani. Diversitatea trupei TNB permite lucrul acesta, e poate singurul teatru din România în care puteam să dezvolt un proiect atât de complex”, susţine Alexandra Badea.

Spectacolul atrage atenţia şi prin efectele moderne, cu imagini filmate ce rulează concomitent cu jocul actorilor. Acest stil modern de abordare a regiei spectacolului poate apărea nefiresc celor neavizaţi, dar vă propunem aici o paralelă cu Opera din Viena, unde s-au montat opere clasice precum Carmen sau Nabucco în acest stil modern, aducând acţiunea în secolul al XX-lea. Păstrând proporţiile, piesa Alexandrei Badea aduce în acelaşi context personajele în evoluţia lor din anii 1970, 1992 şi 2022.

Spectacolul Exil – scris și regizat de Alexandra Badea – reconstruiește într-o cronologie non-liniară, imaginea unei familii alcătuite din trei generații, rememorând experiențele care i-au marcat existența: comunismul, post-comunismul şi, mai ales, exilul. Evenimentele relatate sunt un pretext pentru a cugeta asupra unor subiecte dintre cele mai diverse, precum căutarea identității, istoria, adaptarea, vina.

Personajele autoarei, indiferent că sunt stabilite în Franța sau rămase în țară, descoperă în ele o neliniște ascunsă, bănuiala unei trădări în trecutul familiei, caută punctul de unde a pornit totul și încep de aici o cale de înțelegere și reconstruire a unei noi vieți. Subiectul tratat este, de fapt, o introspecţie în existenţa fiecărui personaj şi nevoia de reconciliere cu propria persoană, dar şi cu mediul.

Finalmente, veți asista la o piesă de teatru despre furie, dar totodată și despre iubire, despre felul în care cei care au părăsit România în comunism reușesc sau nu să depășească trauma înstrăinării de țara natală. Este și povestea neputinței personajelor de a se detașa de trecut, de a-și regăsi identitatea și, în cele din urmă, de a reuși să trăiască împăcate cu propriul destin, conchide regizoarea Alexandra Badea.