Exclusive Networks cumpără distribuitorul IT Veracomp, prezent şi în România din 2007

Grupul Veracomp, distribuitor IT cu o experiență de 30 de ani în domeniu, îşi cedează acțiunile către distribuitorul global Exclusive Networks, preluarea urmând a se finaliza până la sfârșitul anului în curs. Tranzacţia vizează vânzarea tuturor companiilor de distribuție cu valoare adăugată din grupul Veracomp către Exclusive Networks.

În România, Veracomp activează pe segmentul distribuției de soluții IT din 2007.

Exclusive Networks – distribuitor de soluții de securitate cibernetică și soluții cloud – este prezent în peste 100 de țări și a înregistrat în anul 2019 o cifră de afaceri de 2.4 miliarde de euro, în creștere cu 17% față de anul precedent.

Veracomp, cu sediul central în Polonia, a avut în 2019 o cifră de afaceri de aproximativ 300 milioane euro și o bază combinată de clienți de peste 3.000 de reselleri.

Cu o prezență directă în 10 țări din Europa Centrală și de Est (CEE), deservind și alte țări vecine, Veracomp va permite distribuitorului global Exclusive Networks să își dezvolte semnificativ operațiunile chiar în centrul operațiunilor sale din EMEA. Distribuitorul global are deja 50 de sucursale în întreaga lume și își oferă serviciile în peste 100 de țări.

După ce ne-am extins la nivel global în EMEA, APAC și America de Nord, acum este momentul să ne concentrăm pe Europa Centrală și de Est, idee care a fost întotdeauna prezentă în planurile noastre de creștere. Achiziționarea unui puternic grup de distribuție este cea mai bună modalitate de a ne accelera prezența în această nouă regiune”, a declarat Olivier Breittmayer, CEO, Exclusive Networks.

Acesta este un enorm pas înainte pentru Veracomp și pentru toți cei aflați în relație de business cu noi”, a spus Adam Rudowski, CEO, Veracomp.