Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Library zlib padthaibaannaa.fi omin kasin mielenkiintoinen matrimoniale ploiești

Condamnare cu suspendare şi amendă de 50.000 de euro pentru CEO-ul Grupului Orange. Acesta a demisionat după ce a primit pedeapsa tribunalului de apel din Paris

Stephane Richard, CEO-ul Grupului Orange, a fost condamnat la un an de închisoare, cu suspendare, pe 24 noiembrie, după un lung proces, fiind achitat în primă instanţă, în 2019. Astfel, un tribunal de apel din Paris l-a găsit vinovat pe oficialul Orange de complicitate la folosirea abuzivă a fondurilor publice, conform Reuters. Totodată, tribunalul parizian l-a amendat pe condamnat cu 50.000 de euro. Partea mai bună pentru acesta este că Richard a fost achitat de acuzaţia de complicitate la fraudă.

După un deceniu petrecut în acest rol executiv, Richard a fost unul dintre cei mai longeviv lideri ai telecomunicațiilor europene și pleacă acum într-o perioadă de tulburări și concurență acerbă în acest sector strategic. Mandatul său trebuia să se încheie în luna mai din 2022, Richard având mari ambiții de a rămâne în funcția de președinte, chiar dacă spunea că e pregătit să renunțe la postul de CEO.

Dacă într-un comunicat de presă publicat imediat după anunţarea verdictului (în după-amiaza de 24 noiembrie), Stephane Richard spunea că este atribuţia Consiliului Director să decidă dacă va rămâne sau nu în postul de CEO al Orange, imediat după miezul nopţii, mai precis la ora 00:48 din 25 noiembrie, Grupul Orange a anunţat printr-un comunicat de presă acceptarea demisiei CEO-ului companiei. Richard susţine că nu va face recurs la verdictul tribunalului, pe care l-a catalogat drept “profund incorect. Îmi pun mandatul în mâinile Consiliului Director”, a adăugat acesta.

Consiliul Director a acceptat demisia CEO-ului Grupului Orange

În urma verdictului la Curtea de Apel din Paris, Consiliul de Administrație al grupului Orange s-a întrunit astăzi și a luat act de decizia lui Stéphane Richard de a-și preda mandatul de Președinte și CEO. Consiliul de administrație i-a acceptat demisia. Aceasta va intra în vigoare odată ce noua structură de guvernanță a fost numită și cel târziu până la 31 ianuarie 2022. Stéphane Richard își va continua rolul până la această dată.

Consiliul de Administrație dorește să sublinieze dorința lui Stéphane Richard de a se asigura că guvernanța Grupului este păstrată. Consiliul îi mulțumește pentru angajamentul său la conducerea Orange în ultimii 11 ani, de la restabilirea unui mediu de lucru liniștit după criza socială, până la transformarea Orange într-un operator multi-servicii, lider în Europa și Africa. Stephane va fi contribuit semnificativ la istoria Grupului în vremuri uneori tumultoase și lucrând mereu în interesul companiei. Consiliul de Administrație va continua procesul de recrutare inițiat în urmă cu câteva luni în vederea numirii și implementării noii conduceri corporative.

Cine poate lua locul actualului CEO demisionar

Orange mai are alţi doi directori executivi adjuncți care se numără printre candidații preferaţi pentru postul de CEO: Gervais Pellissier, care ocupă funcții executive la Orange din 2005, și Ramon Fernandez, un fost consilier guvernamental, care este și director financiar al Orange.

Numirea lui Richard în 2011 a coincis cu o perioadă tumultoasă în telecomunicațiile franceze, după ascensiunea unor rivali agresivi precum Altice, care a achiziționat SFR, Numericable și Iliad a lui Xavier Niel. Plecarea sa vine, de asemenea, pe un fundal de tulburări pentru sectorul european telecom, după oferta KKR pentru Telecom Italia în această săptămână.

Lui Richard i se datorează stabilizarea Orange în prima parte a mandatului său, când compania își revenea dintr-o criză declanșată de un val de sinucideri ale personalului. Cu toate acestea, grupul s-a contractat recent pe unele piețe, inclusiv în Spania, suferind o reducere a afacerilor sale, de 3,7 miliarde de euro, la începutul acestui an. Richard a fost, de asemenea, sub presiune în Franța în iunie, după o cădere a rețelei care a împiedicat pentru câteva ore apelurile de urgență, timp în care mai multe persoane au murit.

Istoricul unui dosar de fraudă încheiat cu condamnare şi amendă

Ministrul francez al Finanţelor, Bruno Le Maire, a declarat în repetate rânduri că poziţia Guvernului este cea potrivit căreia directorii companiilor controlate de stat ar trebui să demisioneze, dacă sunt condamnaţi pentru o infracţiune. Această înseamnă că decizia de condamnare a lui Richard ar putea însemna sfârşitul carierei sale la Orange, companie la care statul francez este cel mai mare acţionar, deţinând 23% din aceasta.  

Dosarul în care a fost implicat Richard vizează despăgubirile în valoare de peste 400 milioane de euro plătite în 2008 de statul francez fostului magnat Bernard Tapie. La acel moment, Stephane Richard era director de cabinet al ministrului Finanţelor, Christine Lagarde, care acum deţine funcţia de preşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE). În luna decembrie 2016, Lagarde a fost găsită vinovată de neglijenţă în acelaşi dosar.

Cazul în instanță se referă la o plată de 403 de milioane de euro acordată de guvern lui Tapie, un cunoscut om de afaceri francez ce a condus cândva clubul de fotbal Olympique de Marseille și care a murit în octombrie. Tapie acuzase guvernul că l-a înșelat atunci când a vândut o participație din grupul de îmbrăcăminte sportivă Adidas unei bănci susținute de stat în 1992. Plata de stat, supravegheată de Lagarde, a fost ulterior criticată ca fiind excesivă, pe fondul acuzațiilor că a fost o recompensa secretă pentru sprijinul lui Tapie acordată fostului președinte Nicolas Sarkozy pentru campania sa electorală.

În 2019, Richard a fost achitat în primă instanţă în acest dosar care a captat atenţia întregii mass media din Franţa. Fost funcţionar civil, Richard a anunţat deja că nu va rămâne CEO la Orange la terminarea actualului mandat de patru ani, în luna mai 2022, dar a precizat că ar fi interesat să rămână în funcţia de preşedinte al Orange.

Fişă Orange

Orange este unul dintre cei mai importanți operatori de telecomunicații din lume, cu vânzări de 42,3 miliarde de euro în 2020 și 137.000 de angajați în întreaga lume, la 30 septembrie 2021, inclusiv 79.000 de angajați în Franța. Grupul are o bază totală de clienți de 266 de milioane de clienți în întreaga lume, la 30 septembrie 2021, din care 222 de milioane de clienți de telefonie mobilă și 22 de milioane de clienți de bandă largă fixă, fiind prezent în 26 de țări. Orange este, de asemenea, un furnizor lider de servicii IT și telecomunicații globale pentru companii multinaționale sub brandul Orange Business Services. În decembrie 2019, Grupul și-a prezentat noul plan strategic „Engage 2025”, care, ghidat de responsabilitatea socială și de mediu, își propune să-și reinventeze modelul de operator. În timp ce accelerează în zonele de creștere și plasează datele și inteligența artificială în centrul modelului său de inovare, Grupul va fi un angajator atractiv și responsabil, adaptat profesiilor emergente. Orange este listată la Euronext Paris (simbol ORA) și la Bursa de Valori din New York (simbol ORAN).