E.ON alege Wipro pentru modernizarea infrastructurii și transformarea digitală

Compania E.ON, cu sediul central în Germania, a semnat cu Wipro Limited un acord pe mai mulți ani pentru servicii strategice de modernizare a infrastructurii și transformare digitală, inclusiv pentru serviciile companiei din România.

Wipro va transforma operațiunile centrului de date al E.ON într-un model bazat pe cloud hibrid, utilizând soluțiile integrate BoundaryLess Enterprise (BLE) și Wipro HOLMES, inteligența artificială (IA) și platforma sa de automatizare. Compania va colabora cu E.ON pentru reducerea amprentei centrului său de date, eficientizarea infrastructurii și consolidarea agilității operaționale, printr-o abordare integrată a operațiunilor centrului de date.

Marcus Schaper, Chief Digital and Technology Officer în cadrul E.ON a declarat: „Transformarea cloud-ului este un element – cheie al călătoriei noastre de evoluție digitală către un viitor mai bun. Avem încredere că, în calitate de partener strategic, Wipro ne va ajuta să ne implementăm strategia de cloud în cel mai fiabil și eficient mod.”

„Suntem încântați să fim selectați în calitate de partener de transformare strategică al E.ON și așteptăm cu nerăbdare să îi susținem în călătoria lor digitală. Strategia noastră de găzduire în cloud hibrid, bazată pe IA, va oferi un impuls viziunii de afaceri a E.ON, de a furniza soluții energetice avansate din punct de vedere tehnologic, centrate pe client”, a afirmat N.S. Bala, Președinte și global head pentru sectoarele de energie, resurse naturale, utilități și construcții, Wipro Limited.