Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România. Pe Hellcase România poți deschide cutii cu skinuri.

Dragoș Matei @ Platforme digitale pentru copii, părinți, bunici: Platformele digitale par un lucru extraordinar de bun, dar este nevoie să învățăm să le folosim, atât noi, adulții, cât și copiii, pentru că pot induce și o stare de agitație, prin emularea sistemului nervos simpatic

Dragoş MATEI, Creator multimedia, ASOCIAŢIA SPITALULUI DE PSIHIATRIE DIN SIBIU @ Conferința PLATFORME DIGITALE PENTRU COPII, PĂRINȚI ȘI BUNICI organizată de Digital Transformation Council, Revista COMUNICAȚII Mobile și TELECOMTV.RO pe 17 iunie 2022

Legat de platformele digitale, aș vrea să spun două lucruri. Prima este o exagerare de genul „noi știm mai bine, pentru că pe vremea noastră era altfel”. A doua exagerare este cea care spune că „nu este nimic care poate să-i afecteze negativ”.

Personal, aș aborda varianta de mijloc. Platformele digitale, în opinia mea, mi se par un lucru extraordinar de bun, dar este nevoie să învățăm să le folosim, atât noi, adulții, cât și copiii și adolescenții.

Ne întrebăm cum pot platformele digitale să afecteze sănătate mintală. În primul rând, cred că platformele digitale pot induce o stare de agitație, prin emularea sistemului nervos simpatic, care, chiar dacă este denumit simpatic, poate genera foarte mult stres în urma conținutului video și audio.

Există un experiment legat de vizionarea unui film, în care o persoană tăia niște lemne și mâna acestei persoane era foarte aproape de situația de a se tăia. Experimentul urmărea măsurarea nivelului de stres în timpul vizionării filmului. S-a constatat că nivelul stresului creștea după prima vizionare a filmului și continua să crească și la a doua vizionare, în raport cu cifrele afișate în cazul celor care au văzut doar o dată filmul sau deloc.

Intervenţia dlui. Dragoş Matei (min. 03.09.03)

S-a făcut un studiu asupra unor persoane care au citit despre atacuri armate asupra unor oameni sau care au vizionat scene de acest tip. S-a constatat că persoanele care au vizionat imagini cu atacuri armate au avut șoc post-traumatic și efecte mai mari decât cei care au fost prezenți la acele atacuri armate.

Afectarea persoanelor care asistă sau care văd scene de atacuri nu este uniformă la toată lumea. Unii reușesc în mod natural să transforme trauma într-o creștere post-traumatică. Alții rămân cu sechele și au nevoie de ajutor, iar cu ajutorul potrivit reușesc să transforme trauma în creștere post-traumatică.

Nu spun că trauma e bună, dar dacă se întâmplă, efectele ei pot fi depășite prin ajutorul potrivit.

Agresivitatea nu este doar directă, ci și indirectă, pasivă, care, prin repetare, poate să inducă un nivel ridicat de stres.

Plastic vorbind, putem lua exemplu unei perechi de încălțăminte care, din cauza unui defect, poate provoca o ușoară rană. Dacă utilizezi mai mult timp acea pereche de încălțăminte, rana devine mai mare.

O altă problemă este comparația. Unii pun niște poze sau clipuri cu ei și ceilalți, după ce văd pozele sau clipurile respective, multe dintre ele retușate, ajung să spună, comparându-se cu persoanele din poze sau clipuri, că nu arată ca aceia, că nu se ridică la nivelul acelor persoane, ceea ce creează un disconfort, o stare de stres.