Donaţii către Dăruieşte Viaţă prin Revolut în lupta contra COVID-19

Utilizatorii Revolut pot face donaţii către Dăruiește Viață, ONG-ul care a anunțat recent că toți banii strânși începând cu data de 11 martie vor fi folosiți pentru sprijinirea spitalelor în lupta cu COVID-19. Revolut sprijină această inițiativă și le permite utilizatorilor să doneze către ONG direct din aplicație, în doar câteva secunde. Banii donați vor ajunge în proporție de 100% la Asociația Dăruiește Viață, fără ca Revolut să perceapă taxe și comisioane.Toți banii vor fi folosiți pentru a ajuta spitalele românești de boli infecțioase și spitalele de urgență.

Utilizatorii Revolut pot sprijini lupta împotriva COVID-19 prin rotunjirea tranzacțiilor efectuate și donarea restului rămas, prin stabilirea de plăți recurente sau prin efectuarea unei singure donații. Nu există o sumă minimă care poate fi donată, iar funcționalitatea poate fi activată și dezactivată oricând.

Primele donații au fost folosite pentru a cumpăra echipamente medicale, halate și echipamente de protecție pentru personalul medical din mai multe spitale din țară: Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, Spitalul de Boli Infecțioase Brașov, Spitalul de Urgență Craiova, iar din București Institutul Matei Balș, Institutul Clinic Victor Babeș, Spitalul Clinic Colentina, Institutul Clinic Fundeni și Spitalul Colțea.

Dăruiește Viață colaborează cu secțiile de terapie intensivă din întreaga țară pentru a crea o listă cu echipamentele de care au nevoie spitalele în lupta împotriva Coronavirus. Toți banii strânși sunt folosiți pentru a fi achiziționate echipamente de protecție pentru personalul medical (halate, mănuși, măști etc.), echipamente și aparate medicale cum ar fi ventilatoare mecanice, sonde de intubare și măști de oxigen pentru pacienți.

Asociația Dăruiește Viață este cunoscută pentru construirea primului spital de oncologie pediatrică din România din banii strânși cu ajutorul donațiilor.

La începutul lunii martie 2020, România a devenit prima țară din Europa în care utilizatorii pot dona dona prin intermediul funcționalității Donații pentru a sprijini cauzele lor preferate pe plan local. Două săptămâni mai târziu, utilizatorii români donaseră peste 324.000 RON către cele trei organizații caritabile locale incluse în aplicație.