DIGI intră pe piaţa din Belgia, direct cu 5G

RCS & RDS S.A., prin intermediul asocierii cu Citymesh NV, parte a grupului IT Cegeka, a câștigat drepturile de utilizare a unor frecvențe din spectrul mobil, în urma participării la licitația organizată de Institutul Belgian pentru Servicii Poștale și Telecomunicații („BIPT”).

DIGI are operațiuni în România, Spania, Italia și Portugalia, având peste 18,7 milioane servicii (RGU T1 2022). Oficialii Grupului precizează că acesta este încă un pas spre extinderea operațiunilor pe piețele din Europa de Vest.

Autoritatea care reglementează serviciile de telecomunicații din Belgia a oferit asocierii dintre cele două societăți, drepturile de utilizare a frecvențelor în benzile de 700 MHz, 900 MHz, 1800 MHz, 2100 MHz și 3600 MHz, ceea ce va le permite să construiască o nouă (a patra)  rețea de comunicații mobile. Prețul total pe care părțile îl vor plăti este de 114.330 milioane EUR, sumă ce va fi achitată pe parcursul perioadei de utilizare a drepturilor de frecvență.

Valentin Popoviciu, vicepreședinte DIGI, comentează că „După România, Spania, Italia și Portugalia (piață în care am câștigat spectru de frecvențe pentru un nou intrat în 2021), suntem încântați să începem pregătirea pentru construirea de rețele de nouă generație și pentru oferirea de servicii pentru clienții rezidențiali din Belgia.”

Drepturile de utilizare vor fi atribuite definitiv printr-o decizie care va fi luată de către BIPT în perioada următoare.

DIGI (prin subsidiara sa RCS & RDS S.A.) se poziţionează drept liderul segmentelor de servicii de internet fix, televiziune cu plată și telefonie fixă, după cota de piață, în România, acoperind cu rețele de fibră optică aproximativ 90% din locuințe și cu telefonie mobilă (4G) peste 99,5 % din populație. DIGI implementează rețele și servicii 5G, cu servicii în funcțiune din 2019 (România, în curând și în Portugalia).  În Spania, DIGI este al cincilea operator de pe piață ca număr de clienți/servicii, de peste 3,9 milioane de RGU în primul trimestru din 2022.

Veniturile totale ale Grupului s-au ridicat la 1,5 miliarde de Euro în 2021 și are în prezent peste 19.000 de angajați.