Cum putem creşte controlul asupra parolelor

Kaspersky Password Manager a îmbunătățit controlul asupra complexității parolei.Noul ecran de acces este plin de file de navigare simple, securitatea parolei în timp real și sfaturi utile. Navigarea prin seif a fost permite accesarea mai multor pagini distincte pentru adresele „recente” și cele „favorite”, ceea ce îi ajută pe utilizatori să își păstreze la îndemână cele mai necesare accesări.

Navigare prin seif actualizată

Aplicația grupează acum parolele în funcție de complexitatea lor, cu pictograme ușor de utilizat. De asemenea, noua funcție, „Password security status bar”, va ajuta utilizatorii să-și urmărească securitatea parolei în timp real. Cu noua opțiune „Completați aplicații”, utilizatorii pot să configureze combinații de taste rapide pentru a obține acces la informațiile din Kaspersky Password Manager, precum și pentru a putea căuta parolele necesare.

Password security status bar

Password Check

Utilizatorii de Mac pot folosi acum Kaspersky Password Manager pe noile Mac-uri de pe Apple M1. Aplicația a fost, de asemenea, optimizată pentru mai multe dispozitive care utilizează procesorul Apple Silicon CPU. Utilizatorii Safari își pot copia acum numerele de card, adresele și datele de conectare direct din extensia browserului.

Noul Kaspersky Password Manager a extins şi opțiunile disponibile pentru a lucra cu documente. Funcția de scanare a documentelor cu mai multe pagini este acum accesibilă clienților, precum și o opțiune de import rapid al documentelor. Mai mult, utilizatorii pot combina mai multe scanări într-un singur PDF.

Versiunea actualizată Kaspersky Password Manager acceptă acum 10 browsere (inclusiv Chrome, Opera, Firefox, DuckDuckGo etc.2) în care utilizatorii pot completa automat datele și include funcția de Verificare a parolei, care anterior era disponibilă doar pe alte platforme. Aceasta permite clienților să verifice dacă datele stocate au fost cumva expuse în bazele de date sparte și date publicității și, în acest fel, să își controleze securitatea parolei. Printre noile actualizări există și un nou dark mode, precum și suport pentru dispozitivele Huawei.

Perioada de 14 zile gratuite pentru abonamentul anual este disponibilă atât pentru clienții Android, cât și pentru iOS, precum și opțiunea de a cumpăra un abonament lunar sau anual din aplicația mobilă. Noul status bar cu parole compromise este disponibil pentru ambele platforme mobile.

1Potrivit sondajului Mordor Intelligence, piața aplicațiilor de gestionare a parolelor a fost evaluată la 1.246,9 milioane USD în 2020 și se așteaptă să ajungă la 3.071 milioane USD până în 2026, la un CAGR de 15,87% în perioada 2021-2026.

2Lista completă a browserelor disponibile: DuckDuckGo, Opera, Opera Touch, Opera Mini, Chrome, Firefox, Firefox Focus, Microsoft Edge, Yandex.Browser și browserul Vivaldi.