Cum arată viitorul jocurilor VR

Realitatea Virtuală (VR) vine cu schimbări majore și în zona jocurilor de noroc. Producții de top precum Starbust, Gonzo’s Quest sau Jack and the Beanstalk, câteva dintre cele mai populare sloturi video NetEnt de pe piață, disponibile și în oferta casino.netbet.ro, sunt deja lansate și în varianta VR.

Iar mulți specialiști consideră că această piață va continua să înregistreze o ascensiune importantă în anii ce vor urma.

De altfel, Sony a anunțat deja că headset-ul PlayStation VR va fi compatabil cu PS5.

În timp ce cei de la Xbox Microsoft susțin că sunt sceptici în privința viitorului jocurilor VR, realitatea din piață îi contrazice. Milioane de unități VR se vând deja anual, iar Sony este lider la acest capitol, având în jur de jumătate din piață.

De asemenea, și veniturile hardware și software VR cresc în continuare, iar în 2020 se estimează să ajungă la 4.5 miliarde de dolari. De asemenea, cheltuielile utilizatorilor pentru jocuri VR se vor dubla în următorii cinci ani.

Suntem într-o perioadă de tranziție la noi obiceiuri, iar Sony știe că utilizatorii nu sunt încă pregătiți de o experiență exclusiv VR. Tocmai de aceea, pachetul VR va fi doar un bonus pentru PS5, care va aduce un plus de distracție și experiențe inedite pentru cei mai pasionați utilizatori.

Chiar și așa, furnizorii de jocuri au lansat deja peste 500 de jocuri pentru PSVR. Vorbim inclusiv despre jocuri de sine stătătoare, nu doar despre addon-uri și revizuiri VR ale jocurilor deja existente.

În schimb, Microsoft privește cu ceva mai mult scepticism această piață, mai ales după ce căștile VR lansate nu s-au bucurat de succesul scontat.

Din acest motiv, cei de la Microsoft se concentrează mai mult pe dezvoltarea segmentelor Xbox Live, Xbox Game Pass și pe platforma de streaming de jocuri.

Pe de altă parte, ascensiunea acestei industrii deschide oportunități noi pentru studiourile independente, cum ar fi Beat Games – cei care au creat jocul Beat Saber, care s-a bucurat de un succes enorm.

Pe lângă Beat Saber, pasionații jocurilor VR mai apreciază titluri precum Arizon Sunshine, Job Simulator, Skyrim VR: The Elder Scrolls, Superhot VR, Moss, Five Nights at Freddy’s, Until Dawn: Rush of Blood, Firewall Zero Hour, Robo Recall, Boneworks, Lone Echo, Borderlands 2 VR, Elite Dangerous, Fallout VR 4, Blade & Sorcery, The Climb, Blood & Truth, Asgard’s Wrath și Astro Bot Rescue Mission.

Toate aceste jocuri au fost create încă de la început special pentru realitatea virtuală. Acest lucru înseamnă că vin cu o grafică specială, un response rate raportat clar la controllere și gestică diferită comparativ cu un combo tastatura + mouse. Tocmai din aceste motive, interactivitatea în cadrul acestor jocuri este mult mai interesantă. Asta deoarece utilizatorul se plimbă plin lumea în care este imersat și nu este blocat în fața unui monitor.

Jocurile care atrag cel mai mult sunt cele gândite cross-platform și nu izolează jucătorul pe un singur device. Cele mai bune jocuri din industria VR reușesc anual să înregistreze vânzări impresionante, care sunt în creștere de la an la an.

În plus, cum piața este încă la început, pe platforma PlayStation VR există numeroase jocuri gratuite, precum Anubis Zone of the Enders: Mars Orange Case, Air Force Special Ops: Nightfall, Atom Univers, Call of Duty: Infinite Warfare Jackal Assault VR Experience, Rec Room, Spider-Man: Far From Home – Virtual Reality Experience și Spider-Man: Homecominig-Virtual Reality Experience, VirZoom Arcade și World War Toons.