Cu trotinetele electrice, Bolt vrea să ajungă la o amprentă negativă de carbon până la finalul anului

Oficialii Bolt declară că până la sfârșitul anului 2020 compania va ajunge la un impact pozitiv asupra mediului (amprenta negativă de carbon) cu operațiunile sale cu trotinetele electrice. Asta înseamnă că Bolt va neutraliza mai mult dioxid de carbon din atmosferă decât adaugă, prin producția și întreținerea trotinetelor electrice.

Bolt operează în prezent serviciile de ride-hailing în 35 de teritorii și trotinete electrice în 14 țări din întreaga lume, și vizează să ajungă în 45 de orașe până la sfârșitul anului. Bolt va aplica planul cu privire la impactul pozitiv asupra mediului până la finalul anului, prin proiecte ce pot include şi sprijinirea reîmpăduririi, precum și producția de energie solară și eoliană.

Scopul Bolt cu privire la mediu implică şi un lanț de dezvoltare sustenabil, o revizuire continuă a lanțului său de aprovizionare, pentru a asigura o eficiență optimă prin trecerea la energie din surse regenerabile acolo unde este posibil și schimbul de date relevante cu orașele în care operează.

În orașele în care atât serviciile de ride-hailing, cât și trotinetele electrice sunt funcționale, utilizatorii care au deja instalată aplicația Bolt văd o pictogramă – trotinetă în aplicație, după actualizarea acesteia. Atingerea pictogramei îi duce în interfața de închiriere a trotinetelor.

Datele recente ale Bolt arată o migrare de aproximativ 9% dinspre călătoriile de tip ride-hailing, spre cele de micromobilitate, în rândul utilizatorilor activi. În plus, informațiile mai arată că 70% din călătoriile de micromobilitate sunt destinate navetei, iar aproape 40% din călătorii se termină în apropierea locațiilor de transport public, indicând faptul că trotinetele electrice sunt utilizate ca opțiune pentru curse scurte, efectuate rapid, reducând astfel aglomerația.

Trotinetele electrice unice și personalizate de la Bolt sunt produse intern, concepute pentru a fi ușoare și reciclabile, cu o durată de viață de până la cinci ani. Fabricate în conformitate cu ISO și alte standarde relevante, trotinetele electrice Bolt sunt 100% reciclabile. În fiecare teritoriu de operare, Bolt folosește parteneri și mecanici locali pentru reciclare, reparații și întreținere, se arată într-un comunicat de presă al companiei.