Cu SmartThings Find vă puteţi localiza dispozitivele Galaxy, chiar dacă sunt offline

SmartThings Find este noul serviciu[1] lansat azi de Samsung prin care utilizatorii își pot localiza dispozitivele Galaxy[2]. 6 milioane[3] de utilizatori din Coreea, Marea Britanie și SUA s-au înregistrat deja pentru a accesa acest serviciu, care se lansează acum global pe dispozitivele ce dispun de Android 8 sau versiuni mai noi. SmartThings Find utilizează tehnologiile Bluetooth Low Energy (BLE)[4] și Ultra-Wideband (UWB)[5] prin care utilizatorii îşi pot căuta a smartphone-urile Galaxy,  tabletele, ceasurile inteligente și căștile.


Dispozitivul pierdut poate fi localizat chiar dacă este offline[6]. Dacă un dispozitiv a fost offline timp de 30 de minute, acesta produce un semnal BLE care poate fi recepționat de oricare smartphone sau tabletă Galaxy din apropiere. Dacă vă raportați dispozitivul ca fiind pierdut prin SmartThings Find, smartphone-urile sau tabletele Galaxy din vecinătatea device-urilor pierdute pot alerta serverul SmartThings cu privire la locația acestora, care la rândul său va anunța deținătorul. Toate datele utilizatorului SmartThings Find sunt criptate și protejate, locația dispozitivului pierdut fiind dezvăluită doar proprietarului acestuia, se precizează într-un comunicat de presă al companiei.

Atunci când utilizatorul se află în apropierea dispozitivului pierdut, acesta poate opta ca dispozitivul să fie apelat sau doar localizat, utilizând funcția Search Nearby bazată pe tehnologia AR[7], care afișează o grafică color care crește în intensitate atunci când utilizatorul se apropie de device.

Începând de astăzi, va fi lansată o nouă actualizare de software pentru aplicația SmartThings pentru smartphone-urile și tabletele Galaxy care rulează Android 8 sau o versiune mai recentă la nivel global[8]. După aceea, utilizatorii pot accesa serviciul SmartThings Find atingând bannerul din partea de jos a ecranului de start din aplicația SmartThings. Anul viitor, Samsung va extinde serviciul de localizare a dispozitivelor nu doar pentru dispozitivele Galaxy.


[1] Disponibilitatea poate varia în funcție de piață și operator.

[2] Disponibil pe smartphone-urile și tabletele Galaxy care rulează Android 8 sau o versiune mai recentă, pe dispozitivele Galaxy Watch care rulează Tizen 5.5 sau o versiune mai recentă și pe Galaxy Buds+ și Galaxy Buds Live.

[3] Începând cu 28 Octombrie 2020, numărul de utilizatori înregistrați a depășit 6 milioane, fiind rezultatul unui program de acces pilot de două luni în Coreea, Marea Britanie și S.U.A.

[4] Procesele de căutare prin tehnologia BLE sunt disponibile pe smartphone-urile și tabletele Galaxy, care rulează Android 8 sau o versiune mai recentă; Dispozitive Galaxy Watch care rulează Tizen 5.5 sau o versiune mai recentă; și Galaxy Buds+ și Galaxy Buds Live.

[5] Funcția UWB este disponibilă pe Galaxy Note20 Ultra și Galaxy Z Fold2.

[6] Un dispozitiv este „offline” atunci când este deconectat de la o rețea mobilă sau, în cazul dispozitivelor portabile Galaxy, deconectat de la smartphone-ul Galaxy.

[7] Disponibil doar pe dispozitivele care acceptă tehnologia UWB.

[8] Disponibilitatea poate varia în funcție de piață și operator.