Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România.

Cristina BERTEANU, Memorial România @ MEDTECH Forum 2024: Partea de digitalizare din proiectul Centrului Naţional de Competenţă în Domeniul Cancerului țintește crearea unei rețele a centrelor implicate în managementul pacientului oncologic. Parteneriatul public-privat funcționează, sunt 5 instituții publice și 5 private.

Cristina BERTEANUDirector Medical, Memorial România @ MEDTECH Forum 2024, organizat de DIGITAL TRANSFORMATION COUNCIL pe 25 aprilie și moderat de Ion Vaciu și Roxana Onea.

Vă felicit, este o idee excepțională să reuniți comunitățile medicale și cele din high tech în cadrul MEDTECH Forum.
Încep cu o veste bună, proiectul pe care vi-l prezint se bazează pe un consorțiu care cuprinde 5 instituții publice și 5 private, deci parteneriatul public-privat începe să funcționeze. Este un proiect prestigios, care se numește Centrului Naţional de Competenţă în Domeniul Cancerului și care reunește UMF „Carol Davila”, UMF Iași, Institutul Fundeni, Institutul Oncologic Cluj, Institutul Oncologic Fundeni și Universitatea Politehnica din București, iar dintre entitățile private întreprinderea mare este NeoLife, încă 3 entități private din țară și o companie IT care completează abordarea multidisciplinară și permite componenta de digitalizare a acestui proiect.


Mă bucur mult că la MEDTECH Forum 2024 participă și George Haber, pentru că am învățat multe de la dânsul. De a lungul anilor am participat la conferințele dânsului și vreau să îl felicit pentru tot ce a realizat de-a lungul vieții și mă bucur să văd că este așa de avansat și România, cu noul său proiect ZenAI OS descris la MEDTECH Forum. Dânsul a fost întotdeauna inovativ, încă de pe vremea comunismului, când a înființat prima discotecă din România, înainte de a pleca din țară. Am mai participat la cursurile de dezvoltare a start-up-urilor care s-au întins pe o durată de un an împreună cu Universitatea Tehnică din Israel și Universitatea Politehnica și nume prestigioase din întreaga lume

Am și altă veste bună în afară de acest consorțiu, care este public-privat, respectiv legea telemedicinei care există, totuși. Eu, în calitate de vicepreședinte al PALMED – Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private, vă spun că ne-am implicat foarte mult și legea există, normele există și trebuie să fie implementate cât de curând.

Despre proiectul Centrului Naţional de Competenţă în Domeniul Cancerului pot să vă spun că partea de digitalizare țintește crearea unei rețele a centrelor implicate în managementul pacientului oncologic și își dorește o rețea digitală în care să colecteze și date mai ample care să permită dezvoltarea cercetării și introducerea unor studii clinice și epidemiologice care să aducă plus valoare în tratamentul bolilor rare și al medicinei personalizate. Principiile de bază în crearea acestui proiect au fost dezvoltarea medicinei personalizate și faptul că avem o lege a medicinei personalizate în România, care a fost aplicată pe 23 aprilie 2023 și care permite continuarea legii drepturilor pacientului și, desigur, aduce un progres important în ceea ce privește medicina de precizie, terapii țintite.

Legat de descifrarea genomului uman, lucrurile au progresat foarte mult, apar în fiecare an molecule noi și în România. Asigurările sistemului de stat au permis o evoluție continuă de la an la an prin decontarea radioterapiei extrem de avansate cu acceleratoare, la fel ca în Statele Unite, cu introducerea de molecule noi în fiecare an.

Cristina-Berteanu

Astfel, în oncologie progresul a fost evident și mai mult decât atât, suntem prima țară din Uniunea Europeană care are un plan național de combatere a cancerului sincronizat cu planul european, care a apărut pe 3 februarie 2021. Este foarte important că avem acești piloni – screening, depistarea precoce, diagnostic, tratament și în plus, calitatea vieții, pentru că lucrurile progresând sunt și mulți supraviețuitori, respectiv 12 milioane de supraviețuitori. Calitatea vieții este un element important.

Proiectul urmează și planul național de combatere a cancerului, exact pe modelul acestor piloni. Caracterul molecular al tumorilor este foarte important și se vrea dezvoltarea unui tumori port molecular virtual care să producă date, care să fie integrate în decizia clinică. În plus, avem telemedicina, imagistica, inteligența artificială, care va fi folosită cu ajutorul Universității Politehnica în screeningul de cancer colo-rectal, cu Clinica din Institutul Fundeni, pentru o calitate mai bună a rezultatelor și pentru crearea unui algoritm care să aducă pacienții cu mai mare ușurință în testare. Apoi este vorba de screeningul cancerului hepato-celular, de urmărirea unor bio-markeri noi care să asigure o monitorizare mai precisă. Este vorba de calitatea vieții, de utilizarea unor chestionare împreună cu Universitatea de Medicină și Farmacie Iași, cu Spitalul Elias, cu Institutul Fundeni. Practic toate instituțiile sunt implicate aici.

Mi-aș dori să putem continua, suntem în al 2-lea an de proiect. Proiectul se desfășoară în cadrul PNRR, Pilon III, Secțiunea 15 și mi s-a părut important să punctez că au avut acces și instituțiile private.

Vrem să dezvoltăm alte două proiecte cu teme din European Cancer Mission și să aplicăm pe Horizon Europe, unde fondurile sunt consistente, respectiv 18 milioane de euro, pe plan european de combatere a cancerului sunt 4 miliarde de euro.

Urmărim și creșterea procentului din PIB alocat sănătății de la 6,5% la 9%, pentru că suntem încă pe ultimele locuri, dar pot spune că în oncologie a fost un progres în ultimii 10 ani, ne-am aliniat cu standardele internaționale.