Cristian ALEXANDRESCU, Websem @ BURSA TECH: Un nou val digital foarte puternic va spulbera vechiul concept de platformă. De la user pe platformă vom trece la un ecosistem de platforme, iar titanii digitali vor încuraja platformele mici. Mă tem că noi, ca ţară, nu suntem conectaţi cu platformele noastre la tehnologia viitorului, încă nu suntem pe punctul să integrăm transformarea digitală.

Cristian Dan ALEXANDRESCU – DIRECTOR STRATEGIE – WEBSEM @ Conferința BURSA TECH România – Topul platformelor de Telemedicină, eLearning, Telemuncă, organizată de către Digital Transformation Council, Revista COMUNICAȚII Mobile și TelecomTV pe 5 noiembrie 2021.

În opinia mea, cred că o să apară în viitor un val digital foarte puternic, care va spulbera vechiul concept de platformă. 

Veți vedea că în cadrul noului Metaverse, care se încearcă a fi implementat, se schimbă efectiv paradigma, nu va mai fi conceptul om pe platformă sau user pe platformă, ci platforma aparține unui ecosistem, extrem de extins, care face schimb de experiență cu alte platforme.

În ecosistemul acesta care se va dezvolta, foarte mulți titani digitali vor încuraja platformele mici. 

Spre exemplu, Ghișeul.ro ar putea să participe într-un ecosistem extraordinar de puternic, în care alți titani din revoluția digitală să-i dea putere și autoritate.

Aduc în discuţie platforma www.g2.com, care prezintă toate platformele extraordinare din lume. În România nu există nicio platformă care să se ridice la standardele g2.com, toate sunt interconectate, dezvoltă algoritmi inteligenți ș.a.m.d.

Există un grup, Singularity Group, www.su.org, și într-un articol disponibil pe această platformă se vorbește despre viitorul școlilor.

 

Concluziile studiului sunt că școlile vor veni către elevi, iar lucrul acesta va fi posibil prin intermediul asistenților virtuali, ai algoritmilor. Este o ideea foarte interesantă, pentru că eu cred că, dacă un utilizator nu este atras de o platformă, degeaba depui efort să-l atragi pe respectiva platforma, este o cauză pierdută.

Mi-a plăcut foarte mult Structura revoluțiilor științifice, carte scrisă de Thomas Kuhn, plus interviurile lui Yuval Noah Harari despre viitor, care spune că viitorul se schimbă într-un fel revoluționar prin salturi. 

Personal, mă tem că noi nu suntem cu platformele noastre conectați la tehnologia viitorului, încă nu suntem pe punctul să integrăm transformarea digitală. De ce? Pentru că este lumea inteligenței artificiale, a algoritmilor inteligenți. Nu suntem cu platformele noastre în zona respectivă, din păcate.

WebSEM2