Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România.

Creşte decalajul competenţelor digitale: S.U.A angajează de două ori mai mulți specialiști în AI decât UE

Pentru multe organizații din Europa Centrală și de Est (CEE), transformarea digitală generează schimbări interesante, iar apariția Inteligenței Artificiale (AI) promite o intensificare a acestora. Însă, ritmul rapid al schimbărilor digitale aduce și o provocare majoră: garantarea faptului că forța de muncă din Europa este pregătită pentru noua lume bazată pe AI. Un studiu LinkedIn Economic Graph arată un decalaj din ce în ce mai mare de competențe digitale între Europa și Statele Unite, S.U.A angajând de două ori mai mulți specialiști în AI decât Uniunea Europeană (UE), deși forța de muncă totală americană este de două ori mai mică, se arată într-un comunicat de presă Microsoft.

Vestea bună este că diferența poate fi eliminată. Polonia și Grecia înregistrează progrese: ele au cea mai mare cotă de competențe AI din regiunea CEE, iar cu cei 3% din cota totală sunt la egalitate cu alte țări europene, precum Irlanda și Finlanda. Cu toate acestea, ele concurează cu piețe precum Marea Britanie, Franța și Germania, care dețin între 12-23%.

Pregătirea și perfecționarea competențelor în direcția inteligenței artificiale – angajați care au în prezent funcții non-IT – ar putea dubla numărul specialiștilor cu compretențe AI din UE. Acest lucru se poate întâmpla doar atunci când inteligența artificială va fi accesibilă tuturor, în toate domeniile fiecărei afaceri.

În România, formarea academică, în școli specializate și prin cursuri de profil, are în continuare cea mai mare credibilitate. Cel mai mare procent din studiul CEE demarat de IDC în 2019 arată că pentru 61,5% dintre companiile din țară, angajarea absolvenților IT este cel mai eficient mod de a atrage know-how-ul digital necesar în companie.

Perfecționarea competențelor devine o prioritate în cadrul CEE. Cercetările realizate de IDC pentru Microsoft au constatat că în majoritatea țărilor din regiune, îmbunătățirea aptitudinilor este chiar mai importantă decât angajarea unor persoane cu experiență din industrie sau externalizarea. Acest lucru este cauzat de un deficit grav de aptitudini, care afectează nu numai competențele AI, ci și capacitățile digitale mai vaste necesare pentru a profita la maximum de tehnologiile cloud. Peste o treime (35%) din companiile care au adoptat tehnologia cloud se confruntă cu o cerere mai mare în ceea ce privește persoanele abilitate digital, dar fondul de candidați cu aceste aptitudini este unul redus: doar 3,5% din angajații CEE îndeplinesc pe deplin nevoile de competențe digitale ale angajatorilor.

Potrivit aceluiași studiu CEE demarat de IDC, 19,3% dintre companiile din România fac progrese considerabile în implementarea unei strategii de digitalizare, iar 69% anticipează o creștere a cererii de angajați cu experiență în sisteme și aplicații digitale. Acest trend crescător al cererii de aptitudini digitale în mediul de afaceri semnalează și pe plan local urgența de perfecționare a celor fără abilități în această direcție.

Democratizarea cunoștințelor tehnologice va asigura succesul transformării digitale. Dar înainte de perfecționarea forței de muncă este esențial ca tehnicienii și dezvoltatorii să ofere un exemplu: să devină agenții schimbării pentru organizațiile lor.

Evenimente precum Microsoft Ignite The Tour oferă o oportunitate unică pentru specialiștii în tehnologie din CEE și nu numai, de a se inspira din cele mai noi inovații din cloud și AI. Participanții vor beneficia gratuit de instruire tehnică aprofundată pe teme precum AI și învățarea automată, securitate și conformitate, big data și analiză, IoT și realitate mixtă, precum și de sesiuni dedicate laturilor umane și sociale din IT.

Agenda include peste 100 de sesiuni, de la dezbateri la ateliere practice și 16 căi de învățare care pregătesc clienții pentru examenele de certificare. Participanții pot participa la întâlniri de  networking alături de colegi și se pot lega relații cu experți în cadrul unor activități interactive, precum demo-uri live și în cadrul standurilor de produse. Cei care caută mai multe informații despre perfecționarea competențelor se pot alătura grupului „Empower Breakfast” format din lideri Microsoft CEE. Această sesiune se va axa pe importanța adoptării unei abordări a formării aptitudinilor care are în vedere cultura companiei, diversitatea și impactul social.