COVID-19 | Platforma People+Work Connect uneşte companiile care concediază cu cele care angajează

Un grup de companii de top au pus bazele platformei People+Work Connect, inițiativa globală între angajatori reunind firmele nevoite să concedieze sau să trimită în șomaj tehnic angajații cu acele firme are au nevoie urgentă de personal. Accesul la platformă este gratuit pentru angajatorii care doresc să se alăture și să participe. Platforma a fost lansată în doar 14 zile lucrătoare de la idee, ca reacţie la situaţia pandemică actuală, în care șomajul depășește niveluri record din cauza COVID-19.

Platforma People+Work Connect a fost concepută de directorii de resurse umane din companiile Accenture, Lincoln Financial Group, ServiceNow și Verizon — iar Accenture a realizat-o.

Până în prezent, printre companiile participante se numără ADM, Baxter, Blue Apron, Cargill, Frito-lay, Lincoln Financial Group, Marriott, Mondelēz International, Nordstrom, ServiceNow, Walmart și Zenefits. Alte peste 250 de companii urmează să se alăture în cursul acestei săptămâni, iar platforma va adăuga în curând și locuri de muncă din sectorul public.

Platforma business-to-business permite companiilor care sunt bine poziționate să împărtășească rapid experiența și competențele angajaților concediați, pentru a se conecta fără costuri cu alte companii de pe platformă care caută personal. Platforma este globală și interindustrială pentru a maximiza capacitatea de a trimite persoane cu competențe similare în alte sectoare în care sunt create locuri de muncă. În cele din urmă, acest lucru va scurta ciclul complex, adesea lung al șomajului. Platforma reunește informații neconfidențiale privind forța de muncă și agregate pe categorii, cum ar fi localizarea și experiența.