Coronavirus | Google lansează un hub pentru învățământ la distanță în România

Google lansează o platformă dedicată învățării la distanță, care se găsește la adresa events.withgoogle.com/g-suite-for-education-ro/. Oferă resurse în limba română prin care profesorii se pot instrui în utilizarea pachetului G Suite for Education, pentru a se conecta cu elevii lor.

G Suite for Education este o colecție de aplicații care oferă acces la funcțiile educaționale esențiale (crearea lecțiilor online, generarea de documente de toate felurile, formarea și gestionarea clasei, schimbul de fișiere, email, etc.). G Suite for Education este disponibil în mod gratuit instituțiilor de învățământ. Acestea se pot înscrie pentru a beneficia gratuit de pachetul G Suite for Education la această adresă: https://www.clasaviitorului.ro/.

Platforma dedicată învățării la distanță oferă și un ghid pentru predarea de acasă dedicat profesorilor, disponibil la adresa: services.google.com/fh/files/misc/predarea_de_acasa_ghid_pentru_profesori.pdf.

Acesta oferă informații detaliate, de la organizare spațiului de lucru de acasă, pregătirea cursului și a „întâlnirii” video cu elevii, pregătirea predării și predarea propriu-zisă, până la colaborarea cu elevii, inclusiv folosirea Jamboard, o tablă online unde prezintă în timp real elevilor, și organizarea de discuții 1:1 cu elevii.

Învățarea la distanță prin serviciile gratuite Google a fost posibilă prin colaborarea cu EduApps și Ministerul Educației. Peste 200.000 profesori au fost sau sunt în curs de pregătire despre cum folosirea resurselor disponibile pentru educația la distanță.