Coronavirus: Biroul Adobe România se închide. Toţi angajaţii lucrează de la distanță până pe 12 aprilie

Photo: www.themoment.ro | Geo Curnic

Angajații Adobe România, cel mai mare centru de dezvoltare și cercetare al Adobe în Europa, lucrează de acasă începând din 12 martie, pentru a limita expunerea la riscul de îmbolnăvire cu coronavirus. Măsura de a lucra de acasă, valabilă pentru toți angajații Adobe din Europa, este valabila până pe 12 aprilie, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației la nivel național și european.

Cei aproape 700 angajați din București, majoritatea implicați în cercetare și dezvoltare software   pentru produse Adobe cu impact global, şi-au putut duce acasă orice echipament propriu de la birou, precum laptop, monitor, tastatură, mouse.

Adobe va asigura şi suport financiar angajaților în perioada lucrului de acasă, respectiv o sumă de 250$ alocată fiecărui angajat pentru achiziția de echipamente office pentru acasă. Suma poate fi utilizată pentru electronice (căști, monitoare, echipamente pentru Internet, etc.), mobilier (birou, scaun pentru birou) sau abonamente la telefonie și Internet și va fi rambursată integral angajaților de către companie.

Începând de ieri, toți angajații Adobe Romania lucrează de acasă, biroul fiind închis. Până ieri au putut accesa biroul pentru a-și lua lucrurile personale sau pentru a prelua echipamente care să le susțină productivitatea și ergonomia biroului de acasă, a precizat Cris Radu, Site Leader Adobe România și Vice President of Engineering. (foto)

Angajații Adobe folosesc soluții digitale de videoconferință și mesagerie internă, iar întâlnirile zilnice ale echipelor se desfășoară după programul normal.

De asemenea, pentru a reduce disconfortul lipsei interacțiunilor directe, Adobe România a lansat #adobeasone, un hashtag sub care angajații sunt invitați să posteze pe rețelele sociale fotografii, video sau alte forme de conținut online despre biroul lor de acasă și cum decurg zilele lor de lucru de acasă.  

Adobe România este cel mai mare centru de dezvoltare și cercetare al Adobe în Europa.