Consumul video online zilnic a crescut cu 9% în 2020

Grupul de cercetare Leichtman susţine că 59% dintre adulții americani cu acces la internet de la domiciliu au urmărit conţinut video online zilnic în anul 2020, comparativ cu doar 50% în 2019.

Creșterea cu 9 procente este semnificativă, iar faţă de anul 2010 procentul de vizionare video online a crescut cu 14%. Într-adevăr, multe s-au schimbat multe în 10 ani.

Analizând 1.076 de gospodării americane în raportul său despre gradul de penetrare a Internetului în bandă largă în SUA, în anul 2020, Leichtman Research Group arată că 86% dintre casele americane au acum servicii de internet, comparativ cu doar 74% în 2010.

Obiceiurile de consum din perioada pandemiei s-au schimbat şi ele foarte mult și în doar 12 luni, astfel încât timpul petrecut online acasă a crescut de la 3,7 ore pe zi în 2019 la 5,3 ore în 2020.

 “Procentul gospodăriilor cu acces la internet, inclusiv al gospodăriilor cu servicii de internet în bandă largă de mare viteză, a continuat să crească în ultimul an și este acum mai mare decât în ​​orice an precedent. Utilizarea internetului la domiciliu a atins, de asemenea, un maxim în acest an. Odată cu apariția pandemiei de coronavirus, timpul mediu petrecut zilnic online acasă a crescut cu peste o oră și jumătate față de acum un an.”, precizează Bruce Leichtman, președinte și analist principal la Leichtman Research Group.