Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Pe Hellcase România poți deschide cutii cu skinuri.

VIDEO Conferința DIGITAL TRANSFORMATION – Marian Murguleț, CIO Office: România ar putea urca 10 locuri în topul digitalizării


Marian MURGULEŢ, CIO OFFICE, Guvernul României, la Conferinţa “Digital Transformation Agenda of Romania” din 10 februarie 2020: Este foarte important să plecăm de la oameni, de la ceea ce ei vor să se întâmple. Știm, conform studiilor, că 85% din job-urile care vor fi prezente pe piața muncii încă nu au fost inventate.

Top 10 skills, comparaţie 2020 față de 2015
Vedem o serie de modificări în top skills 2020 versus 2015, cum ar fi spiritul critic, care a urcat două poziții.

Avem 5G, cuantum computing. Că vrem sau nu, ele vin peste noi. Cetățenii vor o experiență, o călătorie, nu doar infrastructură IT, precum și o prioritizare a obiectivelor din partea autorităților publice.

Un alt aspect este implementarea pragmatică a proiectelor IT anunțate. Oamenii merg la ONRC, la ANAF, interacționează cu funcționarii, cu aplicațiile IT și trebuie să vedem ce spun cetăţenii, ce experiență au avut și să venim cu soluțiile care vor aduce o experiență mai bună.
Am identificat câteva proiecte, cum ar fi eID card, cloud-ul guvernamental, un proiect foarte important, care ar trebui să fie pus în practică de ADR, precum și hub-ul de interoperabilitate și punctul unic de contact, care sunt proiecte pe care le scot în permanență în față. Dacă le punem în aplicare, România ar putea să urce în clasamentul digitalizării 10 locuri, de la poziția 27 sau 28 în prezent.

Potrivit datelor publice, în prezent sunt în derulare câteva proiecte IT care însumează 500 milioane de lei în zona autorităților publice, la ONRC, la CERT.ro, la MAI, la Educație.
De asemenea, mai sunt în evaluare câteva proiecte de aproape 300 milioane de lei la Sănătate, la alte autorități publice.

Concluzii:
Există bani publici și europeni pentru zona IT care trebuie accesați prin proiecte sustenabile. Capacitatea administrației publice pe partea de absorbție a fondurilor se poate îmbunătăți.

Transformarea digitală a administraţiei publice centrale şi locale, încrederea digitală, semnătura digitală şi practicarea corectă a e-Guvernării au fost liniile de forță ale Conferinţei „Digital Transformation Agenda of Romania”, organizată pe 10 februarie 2020 de către Consiliul Consultativ IT&C (ICT CC), primul think tank românesc specializat în Transformarea Digitală, cu participarea CIO Office al Guvernului României. ”Transformarea digitală este un proces axat preponderent pe acțiunea de a transforma, ca act de management al afacerilor, digitalul fiind doar un atribut al tehnologiei, constituind totodată și o oportunitate valoroasă pentru operatorii telecom să întoarcă piața de afaceri pe direcția creșterii economice”, a declarat Ion Vaciu, președintele ICT CC.