Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România.

Conferinţa Connecting the Unconnected – Radu ENACHE, ReadyNationRO: Pentru a avea în viitor o forță de muncă educată, calificată, cu acces la soluțiile digitale, este absolut necesară educarea timpurie, care poate asigura atât creșterea natalității, cât și egalitatea de șanse

Radu ENACHE, Preşedinte ReadyNationRO, ex CEO HP România @ Conferinţa “Connecting the Unconnected” organizată de către Digital Transformation Council, Revista COMUNICAȚII Mobile și TelecomTV.ro pe 26 februarie 2021

În prezent, activez în cadrul organizației ReadyNationRo, o asociație care crede că educația timpurie este o șansă pentru competitivitatea României.

Noi credem că dezvoltarea economică a României este legată foarte mult de educarea tinerilor generații. În cazul particular al educației digitale, educația timpurie este la fel de importantă.

Problema educației timpurii este pe agenda ONU, a FMI de mai mulți ani, este recunoscută de majoritatea guvernelor lumii.

Prin educație timpurie se înțelege educația copiilor cu vârsta cuprinsă între 0 și 8 ani.

Problema educației timpurii este recunoscută de ONU. Un copil mic, până în vârsta de 4 ani, nu are astâmpăr, te urmărește cu privirea, este interesat de tot ceea ce se întâmplă în jurul lui. În primii ani de viață, în primele 1.000 de zile de viață, se formează 80% din legăturile neuronale ale unei persoane. Acestă persoană este foarte importantă și, atunci când am aflat, mi-am pus întrebarea dacă eu am dat atenția cuvenită copiilor mei. În primii 3 ani ai vieții, este importantă îngrijirea copiilor, sănătatea și educarea copiilor.

Ministerul Educației are curriculă în acest sens.

Un laureat al premiului Nobel, James Heckman, a spus că educația timpurie a copiilor aduce performanțe mai bune acestora, de la debutul școlii și până la terminarea facultății.

Performanța profesională a tinerilor este influențată esențial de educația timpurie. S-a demonstrat științific că un tânăr care a beneficiat de o educație timpurie adecvată are rezultate profesionale mult superioare celor neglijați în primii ani de viață.

Educația timpurie a copiilor contribuie nemijlocit la succesul pregătirii în profesie, la educația digitală și integrarea socială a tinerelor generații.

Părinții trebuie să fie atenți la timpul petrecut de copii cu tehnica digitală, trebuie să modereze și să intermedieze această preocupare a tinerilor, pentru că excesul în utilizarea acestor device-uri este negativ.

Educația timpurie asigură succesul în viață al copiilor, asta-i clar și indubital.

Care este problema României?

Înainte de 1989, România avea circa 1.500 de creșe, acum mai sunt vreo 380, din care una singură în mediul rural.

Noi, ReadyNationRo, nu ne dorim să reinventăm creșa, care era un fel de dormitor pentru copiii mămicilor care mergeau la uzină. Noi ne dorim alt tip de creșă, care să asigure hrană corespunzătoare copiilor, asistența sanitară și educarea lor, cu o curriculă adecvată.

Asta va permite copiilor din mediile defavorizate, mai ales de la sate, unde sunt ceva mai mulți copii și de care părinții care merg la muncă nu prea au timp, să se ocupe de ei, să le acorde atenție. Aici mă refer la familiile normale, care chiar își iubesc copiii și se preocupă de ei, dar nu au pregătirea și timpul necesar să le acorde atenție.

În marile orașe, ne confruntăm cu altă problemă. Tinerii soți lucrează amândoi, părinții lor sunt din alt oraș sau din mediul rural și practic sunt împiedicați fizic de situația materială să aibă copii, să-și dorească mai mulți copii.

După părerea noastră, pentru a avea în viitor o forță de muncă educată, calificată, pentru a avea acces la soluțiile digitale, este absolut necesară educarea timpurie, care poate asigura atât creșterea natalității, cât și egalitatea de șanse.

Companiile au interes să recupereze cât mai repede mămicile în activitatea profesională.

Noi ne ocupăm două chestiuni. Suntem un grup de oameni de afaceri, reprezentanți ai unor ONG-uri și ai mediului educațional, și avem două direcții de acțiune: susținerea politicilor publice pentru promovarea unor soluții inovative care să asigure accesul copiilor la educația timpurie, prin modificarea și îmbunătățirea legislației, precum și politici publice și soluții inovative adresate mediului de afaceri.

Ce am făcut până în prezent? Am reușit să modificăm legislația, a fost un sprijin unanim al tuturor forțelor politice. Statul va asigura plata finanțării per capita și pentru antepreșcolari. Momentan și din păcate, resursele bugetare nu pot acoperi aceste cheltuieli, dar suntem convinși că în viitor lucrurile se vor rezolva. 

Un lucru important este că subiectul a fost inclus în Strategia națională de apărare a țării pentru perioada 2020 – 2024, secțiunea România educată.

La finele anului trecut, cu majoritate de voturi, Parlamentul a adoptat o modificare la Codul Fiscal, care permite companiilor să beneficieze de credit fiscal atunci când plătesc servicii de educație timpurie pentru copiii angajaților, într-un cuantum de până la 1.500 de lei/lună/copil.

Asta va permite foarte multor companii, care sunt interesate de forța lor de muncă, de menținerea personalului în activitate, să finanțeze activități pentru educația timpurie.

Facem un efort pentru îmbunătățirea condițiilor de aprobare a investițiilor pentru creșe și grădinițe. 

Spre exemplu, este interzis să ai o creșă într-o clădire de birouri. Sau trebuie să faci PUZ pentru fiecare instituție de învățământ. Sunt niște reglementări rigide, rămase din trecut.

Tinerii în ziua de azi, dacă au copii, nu au unde să-i lase atunci când se duc la muncă, cu impact asupra natalității.

După părerea mea, ideea că de dezvoltarea forței de muncă răspund și companiile este una veche de când lumea. 

Dacă vrei să ai forță de muncă, trebuie să ți-o pregătești. 

Preocuparea noastră este ca firmele să devină conștiente de această chestiune, să se alăture nouă în efortul îmbunătățirii legislației și să treacă la acțiuni concrete. 

Vreau să spun că avem foarte multe companii interesate, care deja lucrează în această direcție, care sprijină efortul de conștientizare a necestății educației timpurii.

Noi nu ne propunem să luăm copiii mici din familiile în care mama stă acasă în mod obișnuit, în care există 4 bunici disponibili tot timpul pentru educarea celor mici. 

Noi ne propunem să venim în sprijinul celor care au nevoie de acest ajutor.

În privința activităților sportive, să ne reamintim că bunicii noștri erau toată ziua ba la sapă, ba la coasă sau la arat. Noi, de câteva generații, suntem la birou, cu pixul sau la computer. Este obligatoriu să revitalizăm mișcarea sportivă, implicarea tinerilor și a persoanelor adulte în a face sport în mod organizat.