Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win immediate bitwave Library zlib Efficient Ledger Live Management combines security and usability, offering a comprehensive solution for managing and securing your cryptocurrency portfolio.

VIDEO Conferinţa 5G Industrial 2020: Marian MURGULEŢ, CIO OFFICE, Guvernul României: Trebuie să avem neutralitate tehnologică, cu un set comun de reguli

DIGITAL TRANSFORMATION COUNCILREVISTA COMUNICAŢII Mobile şi TelecomTV.RO au organizat pe 25 septembrie 2020 conferinţa online 5G INDUSTRIAL 2020: România – Şansele unei economii accelerate de IoT, WiFi, Cloud, 5G.

Marian MURGULEŢ, CIO Office:

„Noi, Guvernul, vedem acest dosar din perspectiva relevanței strategice a rețelelor 5G și suntem îndreptățiți, nu doar obligați, să ne asigurăm ca evaluarea riscurilor și oportunităților din acest dosar să răspundă inclusiv necesităților de siguranță națională.
Avem un memorandum de înțelegere cu partenerul strategic SUA care, împreună cu principiile UE 5G ToolBox, au fost implementate într-un proiect de lege aflat în acest moment pe circuitul de avizare. Au fost păreri pro și contra cu privire la acest proiect de lege, l-am îmbunătățit, va fi nevoie în continuare de dezbatere, inclusiv la nivelul Parlamentului, și vom vedea apoi un rezultat final.


Din punct de vedere comercial, cu toții ne dorim să fim în avangarda implementărilor noilor tehnologii și aici înțeleg foarte bine operatorii, care fac investiții pe termen lung, 3-5 ani, este un avantaj al sectorului privat, care are nevoie de predictibilitate, dar trebuie să ne asigurăm că tehnologiile sunt sigure, securitatea fiind cel mai important aspect al 5G.


Aș dori să lansez o temă de dezbatere, respectiv ce facem cu industria IT a României, cu cei 100.000 de specialişti IT bine pregătiți, sector care asigură 5-6% din PIB-ul României. Ce facem în perspectivă, cu dezvoltarea 5G, cu dezvoltarea zonei de inteligență artificială?


Știm cu toții că  în România nu se derulează proiecte IT majore, practic noi închiriem forță de muncă celor din afară, facem lohn, asta-i situația reală, pentru că ei au în derulare proiecte IT și au nevoie de forță de muncă.


O altă temă pe care o propun este securitatea cibernetică. Am făcut pași importanți pentru transformarea CERT.ro în Directoratul Național de Securitate Cibernetică. Avem discuții cu partenerii internaționali în acest sens, avem propriile puncte de vedere, avem un proiect de OUG pregătit, avem un act în avizare către celelalte ministere. Sper ca acest Directorat să devină operațional cât mai rapid, în condițiile în care hackerii și atacurile cibernetice nu așteaptă ca noi să ne organizăm.

Cred că trebuie să ieșim din logica simplistă da sau nu chinezi sau americani, pentru că, pe de o parte, nu trebuie să fim într-o astfel de logică, iar pe de altă parte nimeni nu va veni să dea un răspuns de maniera asta, pentru că nimeni nu tratează lucrurile în sensul ăsta. În cadrul politicii pe zona de securitate, chiar dacă avem un set comun de reguli la nivelul UE, competența de securitate aparține guvernelor naționale și, atunci, fiecare guvern are libertatea de a lua aceste măsuri. Nu cred că trebuie să continuăm dezbaterea da, chinezi, nu americani, sau invers, ci pe un set comun de reguli care să fie aplicat corect, unitar, nediscriminatoriu. Trebuie să avem neutralitate tehnologică.”