Wild set of tp porn videos on PornsOK.com immediate bitwave Library zlib

VIDEO Conferinţa 5G Industrial 2020: Dan GEORGESCU, Director AOTR: Rețelele 5G vor putea concura serios cu rețelele de fibră optică

DIGITAL TRANSFORMATION COUNCIL, REVISTA COMUNICAŢII Mobile şi TelecomTV.RO au organizat pe 25 septembrie 2020 conferinţa online 5G INDUSTRIAL 2020: România – Şansele unei economii accelerate de IoT, WiFi, Cloud, 5G.

Dan GEORGESCU, Preşedinte AOTR (Asociaţia Operatorilor de Telecomunicaţii din România):

„Asistăm de câțiva ani la o concentrare în piața telecom, dispar foarte mulți operatori mici de comunicații, sunt înglobați în operatorii mai mari, și asistăm la ultimii pași spre reducerea numărului marilor operatori de la 4 la 3.

Eu nu sunt îngrijorat de acest fenomen pentru că, trebuie să recunoaștem că de multe ori competiția acerbă și lupta pentru a obține o cotă mai mare de piață au generat destul de multe prejudicii în plan investițional. Nu sunt îngrijorat de această concentrare pentru că s-a văzut că nivelul investițiilor la cei patru operatori nu a fost cel corespunzător. În prezent, dacă vor rămâne trei operatori, care toți sunt quadplay (tv, voce, internet, date), aceștia vor avea posibilitatea să progreseze și să investească mai mult.

Am fost foarte mândri că am avut patru operatori, dar, din păcate, cred că, în comparație cu Europa, din cauza asta am avut ceva probleme de investiții.

Sigur, nu exclud operatorii de nișă, care pot opera virtual pe rețelele celor trei mari operatori.

Referitor la 5G, vreau să spun un lucru: la începutul conferinței am testat pe Netograf.ro şi am avut surpriza unei conexiuni dus întors de 500 Mbps pe fibra optică. Mă gândesc că 5G va rezolva această problemă oriunde și este un lucru excepțional. Sunt echipamente pe piață care, conectate la rețelele mobile, îți asigură Wi-Fi, televiziune și Internet.

Rețelele 5G vor putea să concureze serios cu rețelele de fibră optică pentru cine dorește să aibă servicii de cea mai înaltă calitate. Deja nu mai există concurență între servicii fixe și servicii mobile decât din punct de vedere tehnic pentru că aceiași operatori oferă și servicii mobile de înaltă viteză, și servicii fixe pe fibră optică.

În concluzie, sunt optimist cum se va dezvolta piața cu doar trei operatori, asta-i situația, financiară în primul rând, din acest motiv au avut loc concentrări pe piață.

OUG 114 a fost o lovitură extraordinară dată viitoarei licitații 5G. Operatorii au afirmat atunci că autoritățile se pot gândi la orice tarif vor, problema este dacă va veni cineva sau nu la licitație în aceste condiții.

Prin eliminarea acestor ingerințe în piață, în 2021 vom putea să dăm drumul la licitație.

Exemplul Angliei, cu acele mici proiecte în care OFCOM-ul a decis să ofere la un preț foarte mic licențe locale în vederea dezvoltării unor proiect industriale, este un exemplu foarte bun și am înțeles că ANCOM a început și va face acest lucru.

SNR-ul este o mare problemă, nu doar de finanțare, ci și de management, alături de o epuizare a pieței de serviciile de bază oferite de SNR. 

Trebuie să rămânem optimiști și să menținem România în domeniul comunicațiilor la un nivel foarte ridicat astfel ca restul industriilor să beneficieze de serviciile de profil.”