Coletăria.ro: Volumul de colete intrate în România din țările UE s-a dublat

Situația generată de măsurile de combatere a răspândirii COVID-19 în România a generat o creștere semnificativă a comenzilor din afara țării, astfel că, în primele 5 luni ale anului, volumul de colete intrate în România din țările UE s-a dublat, potrivit Coletăria.ro, parte a grupului Packeta, cu cea mai mare rețea de puncte pick-up din Europa Centrală și de Est. Vânzările cross-border au crescut cu 75% de la începutul anului și până în prezent, față de ultimele luni din 2019

„Ne așteptăm ca livrările de colete din alte țări către România să se dubleze anul acesta. În prezent, la nivelul pieței locale, din volumul total de livrări, 20% reprezintă comerț cross-border și 80% intern. Estimăm că, până la finalul anului, ponderea pe cross-border va urca la cel puțin 30%”, spune Alexandr Jeleascov, CEO Coletăria.ro, menționând că, în primă fază, comercianții din România vizează diaspora, care reprezintă un segment considerabil de cumpărători.

Cele mai accesibile piețe sunt, în primul rând, țările vecine – Ungaria și Bulgaria, dar și Germania, Cehia, Polonia, UK, Italia și Spania, unde prețul transportului este accesibil, atât pentru magazinele din România, cât și pentru clienții din țările respective, unde există comunități mari de români și marketplace-uri stabile.

Printre cele mai comercializate produse din străinătate în România se numără:  IT&C, produse din categoria fashion, accesorii, gadgeturi, produse Health & Beauty, produse pentru copii, articole sportive, Home & Deco, auto-moto.

Coletăria.ro practică tarife începând de la 6 lei/colet, mai mici, în medie, cu până la 40% față de prețul competitorilor, potrivit oficialilor companiei. Recent, a lansat și serviciul de livrare la domiciliu și a crescut numărul de pick-up point-uri din magazinele de service GSM și de printing.