CIO guvernamental devine vicepreşedinte RABC

Marian Murguleț se alătură, din 7 septembrie 2020, Consiliul de afaceri româno-american – RABC (Romanian American Business Council) ca Vice-președinte și Board Member.

Murguleț are 45 de ani şi este din iulie 2019 Secretar de stat coordonator pentru Tehnologia informației la nivelul întregii administrații publice centrale și CIO Guvernamental.

(Credit foto TelecomTV)

Anterior, Marian Murguleţ a ocupat poziții de top management în diverse companii ITC naționale și internaționale pentru aproape 11 ani, perioadă în care s-a ocupat de expansiunea internațională a acestora în Europa Centrala și de Est, Turcia, Orientul Mijlociu, spațiul ex-sovietic etc. Și-a început cariera ca diplomat, efectuând o misiune externă de lungă durată în Suedia, având responsabilități în dezvoltarea, implementarea și coordonarea programelor și politicilor internaționale, precum și consultanță în domeniul afacerilor externe.

Romanian American Business Council își consolidează astfel echipa pentru o abordare pragmatică a Programului “Make it in Romania” derulat sub egida Consiliului, program menit să promoveze noi investiții din Statele Unite în România, generând astfel o renaștere a spiritului antreprenorial din țară și, mai important de atât, să readucă încrederea în potențialul economic, social și spiritual al națiunii, conform oficialilor RABC.

Consiliul de afaceri româno-american – RABC (http://www.rabcus.org/romanian/despre-rabc.html) a fost creat ca rezultat direct al unei nevoi puternice și imperative de a reprezenta un spectru mai larg de valori românești. „Make it, Romania!”