Cegeka România: Vom deschide birouri satelit în toată România și în Republica Moldova în 2022

Grupul belgian de IT Cegeka a încheiat anul financiar 2021 cu o cifră de afaceri consolidată de 744 de milioane de euro, în creștere cu 16% față de anul precedent.

Anul trecut, compania a înregistrat peste 700 de angajați și s-a concentrat în principal pe sectorul bancar și asigurări, retail, logistică, telecomunicații și imobiliare. Cegeka România oferă soluții IT complete end-to-end pentru acești clienți, în special, în ceea ce privește dezvoltarea de aplicații și servicii profesionale.

Lucian Butnaru (foto) – Country Director, Cegeka România, precizează că „Cegeka România a avut un alt an fantastic. Am obținut o creștere de 17,9 % față de 2020, demonstrând stabilitatea și adaptabilitatea noastră în fața turbulențelor economice și a crizelor continue din domeniul sănătății.”

Pentru a-și extinde amprenta în regiune și a avea acces la noi talente, Cegeka România a decis să înființeze birouri satelit în toată România și în Republica Moldova. ‘Obiectivele noastre pentru 2022 sunt ambițioase: ne așteptăm să creștem cu 28%, ceea ce înseamnă că vom avea nevoie de cele mai bune talente disponibile. Plănuim să angajăm cel puțin 200 de persoane în România în acest an și 75 în Republica Moldova. Suntem încrezători că acest concept de birou satelit, combinat cu o mentalitate modernă de lucru hibrid, ne va ajuta să atingem acest obiectiv strategic de business’, a adăugat Lucian Butnaru.

Anul trecut, Cegeka România a lansat cu succes cea de-a doua ediție a Cegeka Academy, un program de recrutare a absolvenților STEM din toată România. Programul este în întregime online și pune în legătură studenții cu mentori Cegeka și profesioniști în resurse umane. Academia nu se concentrează doar pe tehnologii precum .NET și Java, ci oferă și sfaturi despre cum să îți construiești o carieră în IT. Aproape jumătate dintre studenții care au finalizat programul au fost angajați, iar compania a lansat deja o nouă ediție a acestei academii și în acest an, se precizează într-un comunicat de presă al companiei.

Stijn Bijnens, CEO al Cegeka, precizează că „Importanța rezilienței cibernetice nu mai poate fi ignorată, iar acest lucru este valabil atât pentru companiile mici, cât și pentru cele mari. De aceea, ne-am exprimat clar ambiția de a deveni anul acesta un jucător de top 3 în domeniul securității cibernetice”.

Dea asemenea, dezideratul Cegeka este ca până în 2026 să se asigure că femeile reprezintă 30% din echipa de management. În plus, în 2030, obiectivul la nivel de grup este ca cel puțin 30% din întregul personal Cegeka să fie format din femei.

Cegeka își va sărbători anul acesta cea de-a 30-a aniversare.

Cu peste 5,500 angajați la nivel de grup în Europa, dintre care peste 750 în România și Moldova, Cegeka este prezentă pe piață românească din 2011. Cegeka este un furnizor european de soluții IT, incluzând servicii de dezvoltare de aplicații end-to-end, cât și de IT team extension, servicii Cloud, infrastructură IT, servicii de date și automatizare, precum Artificial Intelligence/Machine Learning, Business Intelligence, RPA, IoT, DevOps. Cegeka își ajuta clienții să rămână relevanți în mediul digital, dincolo de digitalizare și evoluție în cloud, oferind soluții care au un impact real asupra business-ului clienților.