Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win matrimoniale ploiești Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România.

Cătălin Buliga, Vodafone: Achiziţionăm 100% energie verde. Primul sistem nou de răcire a serverelor are un consum de energie de opt ori mai mic

Vodafone România a decis să achiziționeze 100% energie verde pentru derularea operațiunilor începând din luna ianuarie 2020, compania demarând investiţii în această direcţie din 2019.

Sărbătorim Ziua Planetei prin rezultatele importante obținute datorită programului de investiții în eficientizarea energiei. Primul sistem nou și avansat de răcire pentru unitățile noastre de servere a fost pornit pe 1 aprilie și realizează deja un consum de energie de opt ori mai mic, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea, primul nostru site echipat cu un generator de energie inovator, pe bază de hidrogen, a fost pus în funcțiune pe 6 februarie 2020.”, precizează Cătălin Buliga, Director Tehnologie Vodafone România.

Vodafone România a demarat în anul 2019 un program de investiții multianual pentru a mări eficiența energetică și a reduce amprenta de carbon generată. Principalele centre cu servere de date au fost prioritizate în instalarea noilor sisteme de răcire, întrucât menținerea temperaturii optime reprezintă 40-50% din energia totală consumată în aceste spații. În cazul site-urilor, principalul obiectiv a fost acela de a produce energie verde (prin panouri solare, generatoare bazate pe hidrogen), în paralel cu utilizarea sistemelor noi și eficiente de răcire, cu scopul de a reduce consumul de energie provenită din rețeaua publică.

O primă soluție inovatoare a fost activată pe data de 1 aprilie 2020 într-unul dintre centrele de date ale Vodafone România. Aceasta constă în utilizarea tehhnologiei bazate pe apa răcită și pe materialul PCM – Phase Change Material, o substanță pe bază de sare ce are proprietatea de a absorbi căldura în timpul zilei și de a o elibera în timpul nopții într-un mod pasiv, fără a consuma energie electrică, pentru a menține o temperatură constantă în camera tehnică. După primele măsurători efectuate în perioada 1 – 20 aprilie 2020, s-a înregistrat un consum de energie de opt ori mai mic prin acest sistem de răcire, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Alte soluții inovatoare bazate pe sisteme ce funcționează cu apă răcită, precum și pe gestionarea termică directă prin senzori inteligenți controlați de un motor de inteligență artificială sunt în curs de implementare în 2020 în spațiile tehnice ale Vodafone România.

Vodafone Group îşi propune să reducă la jumătate impactul asupra mediului până în 2025.