Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Pe Hellcase România poți deschide cutii cu skinuri.

Bilanţul post-pandemie al Şcolii din valiză, cu 17.000 de elevi, 1.400 de profesori şi peste 11.000 de lecții

Fundaţiile Vodafone România şi World Vision România au desfăşurat un studiu în luna aprilie, cu circa 1000 de respondenți pentru a măsura abilitățile digitale, abilitățile digitale de predare (respectiv învățare, în cazul elevilor), capacitatea de a facilita sau îmbunătăți comunicarea dintre profesor și elev, nivelul general de satisfacție și intenția de utilizare a tehnologiei în viitor.

Asatfel, aproape 90% dintre profesorii care au participat în perioada pandemiei la programul de educație digitală „Școala din valiză” au dobândit competențele și abilitățile digitale necesare adaptării unei lecții clasice la predarea online, anunţă oficialii celor două fundaţii.

Datele reflectă cu preponderență rezultatele învățării online, având în vedere circumstanțele în care s-a derulat procesul de învățământ în anul şcolar 2020/2021. Peste 73% dintre profesori și 75% dintre elevi au declarat că sunt satisfăcuți sau foarte satisfăcuți de experiența avută în programul „Școala din valiză”. Cadrele didactice au apreciat în proporție de 86% gradul de interactivitate a platformei, iar elevii de 78%.

Studiul arată o îmbunătățire a competențelor digitale pentru toți indicatorii, atât în cazul profesorilor, cât și al elevilor. Scorurile au fost calculate pentru abilități digitale de bază, comparate cu nivelul de dinainte de a utiliza platforma „Școala din valiză”. Pentru profesori au mai fost evaluate şi abilitățile de predare online.

Astfel, dacă înainte de a utiliza platforma doar 55% dintre profesori puteau folosi materiale audio-video pentru a preda online, ponderea acestora a crescut la 92% în urma utilizării acesteia. În același timp,procentul cadrelor didactice care au dobândit abilitățile necesare folosirii tablei interactive la clasă a urcat de la 45% la 80%. Mai mult, dacă la începutul intervalului analizat mai bine de un sfert dintre profesori (26%) declarau că li se pare dificil și foarte dificil să folosească o tablă interactivă, ponderea acestora se situează în prezent la 1%.

Dacă înainte de a trece la utilizarea platformei 76% dintre profesori considerau ușoară sau foarte ușoară crearea unei prezentări PowerPoint, procentul lor a crescut la 86% la finalul perioadei evaluate.

Doar 2% dintre respondenți consideră dificile sau foarte dificile activitățile de predare online, în scădere față de nivelul raportat anterior care era de 20%.

În categoria abilităților de învățare online, cel mai mare progres al elevilor s-a înregistrat la indicatorul legat de crearea unui subiect de discuție pe o platformă online, creşterea fiind de la 40% la 54%. Procentul celor care au abilitățile necesare creării unui meeting online a crescut și el de la 52% la 63%, și de la 39% la 47% pentru abilitatea de a lucra în Excel.

La fel ca și în cazul cadrelor didactice, procentul elevilor care au întâmpinat dificultăți în a asimila abilități de învățare online este în scădere vizibilă.

Programul „Școala din valiză” este desfășurat de Fundația Vodafone România și Fundația World Vision România din 2018.

Platforma de e-learning www.scoaladinvaliza.ro, disponibilă la nivel național, numără aproximativ 17.000 de utilizatori elevi și 1.400 de profesori din 50 de școli din zona rurală. De la debutul programuluiau fost create în platformăpeste 11.000 de lecții.