BBC Studios alege SES pentru servicii video de playout şi distribuţie IP

BBC Studios (BBCS) și subsidiara sa UKTV au ales SES pentru administrarea activităților de playout și distribuție a celor peste 50 de canale din portofoliul lor și serviciilor video-on-demand (VOD) corespunzătoare.

În cadrul contractului, SES va furniza servicii playout, procesare de conținut, distribuție și VOD, urmând să distribuie conținutul BBCS și UKTV în Marea Britanie și către o rețea globală de afiliați. SES va livra aceste servicii prin infrastructura tehnică de playout din două centre de servicii ale sale: cel londonez, din Stockley Park, și cel din Munchen, susţinând astfel că aduce inovație cloud în industria media.

BBCS este divizia de producție și distribuție comercială a BBC. Aceasta produce peste 2.500 de ore de conținut în fiecare an. UKTV este o subsidiară a BBCS, care deține canale TV cu tematică diversă, de la comedie, divertisment, istorie naturală la întâmplări reale și seriale.

Alegând pe cei de la SES, credem că am găsit un partener determinat să ne furnizeze inovație și, în același timp, să răspundă cererilor viitoare ale business-ului nostru”, a declarat Marcus Arthur, președinte BBC Studio UK & Ireland BBC Studios & CEO UKTV.

Soluția de furnizare de servicii din cele două locații, Londra și Munchen, este gândită special pentru pentru producători și furnizori de conținut precum BBCS și UKTV, astfel încât aceștia să se poată concentra pe realizarea de conținut de calitate, în timp ce noi ne ocupă de pregătirea lui, playout și distribuție. Această abordare, care implică două centre de servicii SES, este fundamentală pentru succesul strategiei noastre, asigurându-ne back-up pentru serviciile de furnizare de conținut, pentru a putea oferi servicii de cea mai înaltă calitate către BBCS”, a completat Steve Collar, CEO SES.