Antreprenoriat Social, cu 120.000 de dolari de la Microsoft

Microsoft lansează un nou program global de Antreprenoriat Social, prin care startup-urile vor avea acces la tehnologii cloud gratuite oferite de Microsoft și până la 120.000 de dolari în credite Azure, se arată într-un comunicat al companiei.

Programul este disponibil în 140 de țări. Criteriile calificării pentru program includ un sistem care măsoară impactul asupra unei provocări sociale sau ecologice importante, un produs sau serviciu stabilit care va beneficia de accesul la clienții enterprise și un angajament față de utilizarea etică și responsabilă a inteligenței artificiale.

Pentru desfășurarea acestui program, Microsoft lucrează cu organizații precum MIT Solve pentru a identifica și recruta acei antreprenori sociali talentați, care urmăresc soluții inovatoare bazate pe tehnologie, și care pot avea un impact transformațional. Solve, o inițiativă a Institutului de Tehnologie din Massachusetts, cu misiunea de a rezolva provocările mondiale, este o piață pentru inovarea impactului social, cu reputație la nivel global care sprijină în prezent peste 130 de echipe de antreprenori sociali din 36 de țări, dintre care mai mult de jumătate sunt conduse de femei.

Un raport din 2016 al Global Entrepreneur Monitor a constatat că o treime din startup-urile din întreaga lume erau concentrate pe binele social mai degrabă decât pe succesul comercial. Astăzi, antreprenoriatul social este mult mai mult decât un trend, transformându-se într-o mișcare globală, pe măsură ce tot mai mulți antreprenori găsesc modalități de a utiliza AI pentru noi abordări inovatoare în soluționarea problemelor cu care se confruntă lumea.

Startup-urile care creează noi afaceri, construite în jurul tehnologiilor puternice și concepute pentru a transforma lumea într-un loc mai bun, contribuie la această misiune de a soluționa problemele societății. Un sistem bazat pe smartphone prin care poate fi detectată holera, dezvoltat de OmniVis, este deja testat în studii de teren din Bangladesh și din alte zone. Peste 800 de dispozitive de eliminare a gunoiului implementate de Proiectul Seabin au colectat peste jumătate de milion de tone de gunoi marin, majoritatea fiind din material plastic. Și peste 10.000 de specialiști în domeniul datelor s-au înscris în platforma web Zindi, care a găzduit zeci de competiții ce au oferit soluții valoroase de inteligență artificială (AI) pentru companii, organizații non-profit și organizații guvernamentale din Africa și din întreaga lume.

Formularul de înscriere, dar și mai multe detalii despre programul global al Microsoft de Antreprenoriat Social, se regăsesc la link-ul următor: https://startups.microsoft.com/en-us/social-entrepreneurship/