VIDEO – Anghel (APERO) – “Suntem pe un drum greşit dacă vrem să facem România digitală prin contracte mari făcute de stat”

România se află pe un drum fundamental greşit dacă se aşteaptă ca digitalizarea ţării să fie realizată prin mari contracte făcute de autorităţile statului, a avertizat pe 31 iulie directorul Asociaţiei de Plăţi Electronice din România (APERO), George Anghel (foto), la conferinţa TECH INVEST organizată de revista COMUNICAŢII Mobile, precizează Agerpres.

Dacă ne întoarcem la digitalizare, fără a avea pretenţia de a trage concluzii, vreau să vă împărtăşesc câteva lucruri de la firul ierbii. Am auzit mai devreme că o să avem bani, o să distribuim, pregătiţi-vă… (finanţări pentru digitalizare, n.red.) Ceea ce este perfect adevărat. Dacă ne uităm de jos în sus, lucrurile arată cu totul şi cu totul altfel. În primul rând trebuie să devenim conştienţi că România digitală nu va fi un proces de achiziţie publică, suntem pe un drum fundamental greşit dacă ne aşteptăm să facem România digitală prin contracte mari făcute de autorităţile statului“, George Anghel, citat de Agerpres.