Acer TravelMate P6 şi P2 respectă standarde militare

Acer a anunțat astăzi laptopurile TravelMate P6 și TravelMate P2, de 14 și 15 inci, ce dispun de procesoare Intelpână la Core i7 din a 10-a generație, ce respectă standardele militare MIL-STD 810G U.S. și rulează Windows 10 Pro.

Noul Acer TravelMate P6 oferă un șasiu premium din aliaj de magneziu-aluminiu care este mai rezistent și mai ușor decât aliajul de aluminiu standard, la aceeași grosime. Cântăreşte 1.1 kg și măsoară 16.6 mm grosime, cu până la 23 de ore durată de viață a bateriei. Laptopul poate fi încărcat la 50% în mai puțin de 45 de minute. Conectivitatea opțională eSIM 4G LTE permite utilizatorilor să lucreze și să colaboreze în mișcare. Certificat pentru Microsoft Teams, TravelMate P6 oferă videoconferințe  cu imagini și sunet clare printr-un aranjament de 4 microfoane ce captează vocea până la 1,9 metri.

Modelul a fost co-proiectat împreună cu Intel ca parte a programului de inovație Intel “Project Athena”.

Noile laptopuri cu Windows 10 Pro dotate cu procesoare Intel până la Core i7 din a 10-a Generație, până la 24GB RAM DDR4, plăci video până la NVIDIA GeForce MX250 și până la 1TB stocare ultrarapidă Gen 3 x4 PCIe SSD folosind tehnologie NVMe pentru a edita cu uşurință foi de calcul mari și a crea prezentări. TravelMate P6 face ca partajarea și colaborarea să fie ușoare cu un design al balamalei cu deschidere la 180 de grade, ceea ce îi permite să stea plat, astfel încât monitorul să fie văzut și de alții.

Echipate cu Windows 10 Pro, TravelMate P6 oferă caracteristici de securitate sporite pentru securizarea datele. Utilizatorii se pot înregistra folosing Windows Hello prin senzorul de amprentă integrat în butonul de pornire sau prin camera web IR ce permite recunoașterea facial biometrică. Ambele metode elimină necesitatea de a introduce o parolă. Când camera web nu este folosită, obturatorul camerei poate fi închis fizic pentru securitate suplimentară. Un chip TPM 2.0 asigură criptare hardware pentru parole și chei de Securitate. Aplicația Acer ProShield preinstalată include o suită de instrumente de Securitate și management care ajută la protejarea datelor sensibile, în timp ce aplicația Acer Office Management permite profesioniștilor IT să gestioneze de la distanță politicile de Securitate și dispozitivele.

Acer TravelMate P2 este construit având în prim plan conectivitatea. Tehnologia Intel Wireless Wi-Fi 6 (802.11ax) asigură că utilizatorii vor avea o experiență mai ușoară cu viteze de până la 3 ori mai rapide decât standardul Wi-Fi 5 (802.11ac). Cartela Nano SIM și/sau eSIM 4G LTEasigură posibilitatea alegerii unui abonament de date mobile atunci când lipsește conexiunea Wi-Fi. TravelMate P2 oferă până la 13 ore durată de viață a bateriei, respectă standardul MIL-STD-810G, are o carcasă rezistentă la impact, ceea ce permite utilizatorilor să lucreze o zi întreagă neîntrerupt.

Cu procesoare Intel din generația 10, până la Core i7 și o placă grafică opțională NVIDIAGeForceMX230 pentru coprocesare și performanță grafică, TravelMate P2 dispune de până la 32GB de memorie DDR4 ultrarapidă,un sistem dual-drive configurabil cu un HDD de 1TB High-Capacity, un SSD super rapid de 512GB și 4 canale PCIe. TravelMate P2 vine cu o gamă largă de porturi precum VGA, HDMI, USB Tip-C care pot fi extinse printr-un dock Acer USB Tip-C.

TravelMate P6 va fi disponibil în EMEA din luna februarie, la prețuri începând de la 1,099 euro. TravelMate P2 va fi disponibil în EMEA din luna ianuarie, la prețuri începând de la 599 euro.