Orange Business Services anunță introducerea pe piața din România a unei soluții SD-WAN (Software Defined – Wide Area Network) de ultimă generație, Flexible SD-WAN, cu o primă implementare în cadrul Băncii Transilvania. ”Cantitatea enormă de date pe care companiile trebuie să o gestioneze poate afecta rețelele de comunicații, ceea ce se răsfrânge asupra costurilor, angajaților și, mai ales, clienților. Flexible SD-WAN, noua soluție lansată de Orange Business Services pe piața din România, oferă un răspuns la aceste provocări. Banca Transilvania este un lider al pieței și prin inovațiile aduse în zona aplicațiilor bancare, iar Flexible SD-WAN o va ajuta să continue acest proces de transformare și expansiune a afacerii”, precizează Florin Popa, Director Busiess to Business în cadrul Orange România.
SD-WAN reprezintă o evoluție a conectivității în rețea, ce răspunde nevoilor actuale ale companiilor care trebuie să gestioneze comunicațiile între multiple sedii și aplicații critice în cloud, precum CRM sau VoIP. Noua tehnologie prioritizează în mod automat operațiunile critice ale afacerii și permite modificarea centralizată a regulilor și politicilor de rețea.
Într-o rețea WAN tradițională, pot exista mii de routere ce facilitează comunicarea între rețelele de tip LAN (local area network) și aplicațiile din cloudul public. În acest scenariu, fiecare router trebuie configurat manual pentru a controla traficul sau pentru efectuarea oricărei schimbări la nivel de politică de rețea. Acest lucru presupune implicarea mai multor specialiști IT, dar și creșterea timpului de implementare a schimbărilor și un risc ridicat de apariție a erorilor umane.
Prin SD-WAN, companiile au la dispoziție un proces simplificat și centralizat și timp de implementare scăzut pentru regulile de rețea necesare fiecărei afaceri. Spre exemplu, o nouă reprezentanță sau o nouă aplicație în cloud pot fi integrate imediat în întreaga rețea a companiei printr-o serie de setări simplu de efectuat.
Serviciul Flexible SD-WAN oferit de Orange Business Services aduce beneficii precum:
Agilitate și control crescute prin simplificarea procesului de configurare a politicilor de rețea
Performanță crescută prin gestionarea inteligentă și automată a diferitelor rețele de comunicații (de la tehnologii de acces radio la fibră optică)
Costuri operaționale scăzute
Experiență îmbunătățită pentru clienți
Securitate ridicată prin politici dedicate de autentificare și criptare
Studiu de caz Banca Transilvania
Banca Transilvania a testat soluția Flexible SD-WAN a Orange Business Services în prima parte a anului 2019, ulterior extinzând implementarea în întreaga organizație care numără 500 de filiale și peste 8000 de angajați ce folosesc aproximativ 100 aplicații IT. În acest sistem complex, securitatea datelor bancare și fiablitatea aplicațiilor folosite de către angajați și clienți deopotrivă sunt esențiale.
Pentru Banca Transilvania, Flexible SD-WAN răspunde la două mari provocări. Prima se referă la nevoia unui control centralizat al soluției WAN, iar a doua adresează optimizarea și alocarea inteligentă de resurse de trafic pentru aplicații, ceea ce se traduce într-o experiență mai bună de utilizare pentru clienții și angajații BT.
„Creşterea Băncii Transilvania din ultimii ani înseamnă inclusiv o serie de transformări care implică o capacitate sporită de adaptare, agilitate şi flexibilitate. Soluția Flexible SD-WAN a răspuns acestor nevoi prin simplificarea operațiunilor în agenții, flexibilitate foarte bună privind aplicațiile bancare şi optimizarea nivelului de securitate al infrastructurii BT. Investițiile noastre în tehnologie se reflectă în creşterea businessului”, a declarat Leontin Toderici, Director General Adjunct-COO în cadrul Băncii Transilvania.