Magenta Telekom (fosta T-Mobile Austria) a fost desemnat ca operatorul cu ,,Cea mai bună reţea în Austria” în 2019, după ce a trecut cele mai importante două teste de anduranţă ale reţelei, realizate de revistele de profil Connect și Chip. „Prin asigurarea unei performanțe ridicate a platformei de servicii și a calității înalte a serviciilor de voce, Computaris a oferit un sprijin valoros în proiectul de implementare a VoLTE și a contribuit la poziția Magenta Telekom în topul rețelelor de telefonie mobilă din Austria, în 2019”, precizează Vanja Gailberger (foto), Vicepreședinte Core Networks, Magenta Telekom.
Un rol cheie în atingerea acestui succes a fost jucat de progresul semnificativ al operatorului în implementarea tehnologiei Voice over LTE (Long-Term Evolution).
Cu sprijin specializat oferit de Computaris, în 2018 Magenta Telekom a implementat tehnologia VoLTE pentru clienții săi, pe care intenționează să o extindă și către clienții persoane juridice.
,,Recunoașterea Magenta Telekom ca operatorul numărul 1 în Austria pentru calitatea ridicată a rețelei sale ne întărește convingerea că succesul nostru constă în succesul clienților noștri. Suntem mândri că am contribuit la această realizare şi ne reafirmăm misiunea de a ajuta la dezvoltarea şi creşterea capacităţii de inovare a clienţilor noştri prin intermediul tehnologiei și al experţilor”, a declarat Raluca Rusu (foto), CEO Computaris.
În era tehnologiei Long-Term Evolution (LTE) vocea se transformă în date, iar prin implementarea VoLTE, Magenta Telekom oferă clienților săi avantaje semnificative comparativ cu telefonia convențională. Cu ajutorul acestui serviciu, utilizatorii pot beneficia de conexiuni mai rapide, de o calitate a sunetului fără distorsiuni și de o durată de viață extinsă a bateriei smartphone-ului. Totodată, tehnologia VoLTE elimină necesitatea de a trece de la reţeaua de date la cea de voce și invers, reducând astfel necesarul de energie al telefonului. În plus, utilizatorii pot continua să folosească Internetul în timpul unui apel și, de asemenea, să se bucure de o calitate îmbunătățită a semnalului în spaţiile interioare.
Contribuţia Computaris în cadrul proiectului se bazează pe expertiza sa solidă în tehnologia VoLTE și pe parteneriatul pe termen lung pentru dezvoltarea și întreținerea platformei de livrare a serviciilor operatorului. Platforma gestionează peste 10 servicii diferite pentru clienți, iar dezvoltarea acestora implică o gamă largă de tehnologii, precum Metaswitch/OpenCloud Rhino, JSLEE, MySQL Cluster, Signalware, Elasticsearch, Logstash, Spring Framework, Apache Camel şi Kamailio, cu care experții Computaris au o vastă experienţă de lucru.
De asemenea, Computaris dezvoltă suitele de testare automată pentru verificarea regresiei pe tot parcursul testării. Introducerea VoLTE în rețeaua operatorului a necesitat o integrare complexă, introducerea unor interfețe noi și asigurarea faptului că aplicația funcționează corect cu toate elementele rețelei. În continuare, eforturile comune se concentrează pe extinderea serviciilor către clienții persoane juridice și pe dezvoltarea soluției pentru a lucra cu o nouă arhitectură, în timp ce se tranziția serviciilor se realizează fără a afecta utilizatorii finali.
Pe parcursul proiectului, Computaris a fost un partener de încredere, propunând idei, abordări și soluții tehnice eficiente.